Jeep правят едни от най-качествените, атрактивни и мощни возила за прекосяване на пресечени терени и зимни забавления. Не че не е забавно и през лятото да се разкарваме с Wrangler без таван.

Тази седмица стана ясно, че слуховете около нов модел на компанията са напълно верни и още в края на този месец ще видим официалното представяне на Jeep Gladiator - първият пикап на компанията от 30 години насам.

Преди няколко дни се появиха изтекли изображения на Gladiator в онлайн авто-форум, които разкриват една доста апетитна машина.

Твърди се, че пикапът ще е с шаси, подобно на това във Wrangler, и най-вероятно ще има много от екстрите на линията джипове, като дори опцията за мек таван ще е налице.

Възможно е Gladiator да е с подобен 3.6-литров двигател с 285 коня, шест скорости за ръчна кутия (осем при автоматичния вариант). Говори се и за трилитров EcoDiesel V6 двигател.

Товаримостта на новия пикап ще е до 800 килограма и ще може да тегли ремаркета и каравани до 3500 килограма.

Първият Jeep Gladiator е създаден през 60-те години и е скъпа реликва за заклетите фенове на Jeep и офроуд преживяванията.

Съвременният вариант се очертава да бъде също толкова издръжлив, проходим и мощен. Единствено се чудим каква цена ще му бъде лепната и кога ще се появи на територията на нашия континент.