Xiaomi e сред технологичните гиганти, които сериозно залагат на развитието на собствен електромобил. През ноември 2021 г. дори обяви, че първият й модел ще е готов през 2024 г. 

Тунинг за електромобили, Tesla Model S и колко може да вдигне с едно бързо "хакване" (Видео)

Американският електромобил като излитащ самолет

Канадец успя да счупи рекорда за скорост със своя модифициран електромобил

Компанията обеща, че ще инвестира поне 10 милиарда долара в разработката на возилото си в следващите 10 години и вече има над 1000 души, работещи по първия прототип. 

Той обаче може да бъде представен още през идния август и да влезе в масово производство през 2024 г., разкрива скорошна публикация на Sina Tech. 

Снимка 581313

Източник: iStock

Предвижда се малко след представянето да стартират и тестовете на автомобила, както и зимни такива. 

Според обявената информация, основателят на Xiaomi Лей Джун прекарва две трети от времето си именно в централата на Xiaomi Auto и отблизо следи прогреса по електромобила. 

С наближаването на излизането му ще бъде нает и маркетинг директор, който ще дирижира рекламната кампания около продукта. 

Снимка 581314

Източник: iStock

Говори се, че Xiaomi има капацитета да произвежда по 300 000 бройки на година, което е впечатляващ обем. 

Според данните на Sina Tech компанията всъщност възнамерява да пусне два модела, като по-евтиният ще струва между 22 000 и 29 600 долара, а по-скъпият - между 29 600 и 44 000 долара. 

Apple и провалът с тестовете на автономната й кола

Провалът на автономната кола на Apple

Не може да си добър във всичко

Основната разлика между двата ще е в способностите на автономните системи и, съответно, по-скъпият ще е с по-усъвършенствани такива.