Компактният електрически джип Dacia Spring, който румънският производител представи миналата година и екипът ни бе поканен да тества, се превърна в хит на европейския пазар и е третият най-продаван модел на марката за последните 365 дни.

Тест драйв, електромобилът Dacia Spring и защо чакането може да приключи

Dacia Spring - защо чакането може да приключи

Тази кола е реално решение на наболял проблем и точно затова заслужава уважение

Dacia е продала общо 27 876 броя от него и е получила над 46 000 заявки за електромобила, като 80% от клиентите са нови за марката.

Spring е сред най-достъпните автомобили от този клас, като цената му започва от малко над 33 000 лева в България, но цели 90% от потребителите са избрали да си купят по-скъпия и високо оборудван Comfort Plus, който се продава за близо 36 000 лева. 

Снимка 523892

Източник: Dacia

Comfort Plus включва екстри като богата мултимедия и седем-инчов екран в централната конзола, камера за задно виждане, оранжеви детайли по купето и огледалата и други. 

Мощността му е само 44 коня, което обаче е напълно достатъчно за града, а пробегът варира между 230 и 305 километра според това в какъв режим е автомобилът. 

Снимка 523893

Източник: Dacia

Доставките му стартираха след средата на 2021 г., което прави достигането на третата позиция по продажби още по-впечатляващо. 

Dacia Spring и колко ще струва електрическият автомобил в България

Колко ще струва Dacia Spring в България

Dacia готви три варианта на Spring

Най-много бройки Dacia е реализирала с модела си Sandero (226 825), a на второ място е джипът Duster, от който са продадени 186 001 броя.