Тенденцията да се избягва яденето на месо е факт не от вчера, но все още е актуална и постоянно набира популярност. Някои стигат по-далеч и изключват всички животински продукти от менюто си.

Разпространено е мнението, че със зеленчуците хората не могат да си набавят желязото и протеина, които месото съдържа. Въпреки това намалената употреба на животински продукти има благоприятно влияние върху здравето. Ето какво трябва да знаете, ако обмисляте да преминете в отбора на вегетарианците.

План за действие

Организацията на менюто и списъка за пазаруване е в основата на всяко едно хранене или диета. Ако нямате приятели, които са вегетарианци, потърсете в рецепти, които биха ви били от огромна полза и помощ при изготвянето на менюто. Основно предимство е, че ще спестите пари от купуването на месо.

Снимка 315905

Източник: iStock

Поискайте помощ

Никой не очаква да знаете всичко за зеленчуците и тяхната употреба. Затова ако изпитвате затруднения, не се колебайте да потърсите помощ. Въоръжете се и с търпение - хората около вас ще задават доста въпроси около вегетарианското ви меню.

Тук и тук можете да намерите почти всичко за вегетарианството, да зададете всякакви въпроси и да откриете много подходящи за новия ви лайфстайл рецепти.

Снимка 315908

Източник: iStock

Хапване навън

Понякога ресторантите няма да бъдат най-удачният избор, защото не всички имат ястия, които да са пригодени за вас. Затова потърсете такива места, които са добра опция за вегетарианци.
Ако гладът ви свари навън можете да се отбиете във вегетариански ресторанти Cabra в София и във Veggic в Пловдив.

Научете се да ядете ядки и тофу, които са източник на протеин. Огромно предимство е това, че ще опитвате неща от различни краища на света, които досега дори не сте си помисляли, че могат да влязат в менюто ви.