Въпреки твърденията на мнозина, че кафето е вредно и причинява редица дисбаланси в тялото, напитката продължава да бъде неизменен спътник от ежедневието на много от нас.

Ако сте от хората, които се стремят да водят максимално здравословен живот, но просто не може да минете без голяма чаша сутрешно кафе, ето няколко съвета, с които да направите дозата кофеин по-полезна и вкусна.

Канела

Снимка 325322

Източник: iStock

Канелата придава на кафето още по-плътен вкус и аромат, като същевременно го прави и по-здравословно. Тя е натурален антиоксидант, известен със свойствата си да намалява кръвното налягане, да балансира кръвната захар и да подпомага работата на сърдечносъдовата система.

Кокосово масло

Снимка 337848

Източник: iStock

Кокосовото масло е отличен заместител на изкуствената сметана и овкусителите. Една супена лъжица от него не само придава приятен вкус на кафето, но и помага при свалянето на тегло, засилва метаболизма и служи като превантивна мярка срещу Алцхаймер.

Колаген

Снимка 332786

Източник: iStock

Да прибавите колаген към кафето на пръв поглед може да звучи странно, но е формула, която много знаменитости ползват, за да поддържат кожата си здрава. Колагенът също така е богат на протеини и би направил сутрешната доза кафе още по-зареждаща и тонизираща за цялото тяло.

Кардамон

Снимка 337849

Източник: iStock

Известен още като "кралят на подправките", той е страхотен начин да добавите здравословна нотка към чашата кафе. Кардамонът се ползва в третирането на много заболявания, подпомага работата на храносмилателната система и оставя свеж и приятен вкус в устата.

Масло

Снимка 337846

Източник: iStock

Чистото краве масло е натурален източник на витамини и омега 3 киселини, което го прави здравословна и вкусна добавка към кафето. Освен че съвпада с изискванията на кетонната диета, маслото прави чашата кафе по-богата на енергия и хранителни вещества, които ще ни държат активни по-дълго време.