Тазгодишният "Калиакра рок фест" бе закрит от концерта на In Flames и Slayer.

Едни от законодателите на шведския мелодичен дет бяха в ролята на подгряваща банда и излязоха на сцената още в 20:15, когато публиката пред сцената все още бе рехава.

В началото фронтменът на групата Андерс Фриден като че ли се държеше малко хладно, но след няколко песни се отпусна и започна по-активно да комуникира с феновете.

In Flames, които наскоро спечелиха наградата на авторитетното списание Kerrang за "best international band", забиха изключително стегнато и професионално.

Андерс се представи много добре с крясъците и ревовете, а и затвърди впечатлението, че значително е подобрил чистите си вокали през последните години.

Както се очакваше, групата наблегна на песни от последните си няколко албума, а феновете се раздвижиха най-много на хитовете "Оnly for the weak" и "The quiet place.

Сетът на In Flames продължи точно един час - време, през което те доказаха, че неслучайно са част от лигата на големите в тежката музика.

Шведите определено заслужават да бъдат повече от подгряваща група, а феновете - повече внимание върху по-старото творчество на бандата.

След 30-минутна подготовка на сцената настъпи часът на траш боговете Slayer, които бяха хедлайнери на вечерта.

Това бе второто гостуване у нас на една от любимите групи на българските хедбенгъри, които имаха шанса и двата пъти да ги гледат с легендарния барабанист Дейв Ломбардо.

Групата се представи чудесно и със сигурност не остави разочарован нито един свой фен.

Чухме целия арсенал от средства, който превърна Slayer в траш легенди - демонични мелодии, яростни сола, безкомпромисни рифове, машинен ритъм и гневните викове на Том Арая.

Кери Кинг и компания забиваха класика след класика - "War ensemble", "Death skin mask", "Raining blood", "South of Heaven", "Angel of death"...

Погото пред сцената не спираше, а музикантите се бяха вкопчили настървено в инструментите си и не оставиха никаква почивка за своите фенове.

Безкомпромисен концерт на Slayer, който закри по страхотен начин "Калиакра рок фест".

4-дневният маратон, започнал с концерта на Whitesnake и Def Leppard на 4 юли, приключи. Горещият музикален месец за феновете на тежката музика обаче продължава с концертите на Ministry, Metallica Lenny Kravitz.