През последните няколко години СкандаУ са сред най-популярните български групи и изпълнители като цяло. Затова основна заслуга обаче имат не само парчета като "Спомен от рана" и "Без да пие", но и соловите изпълнения на Тото и Лъчо.

"Чужди усмивки" например стана сред най-слушаните песни у нас през 2018 г. и няма как да не предположим, че има съществен принос за успеха и на самата група. Но странното е, че последната песен на СкандаУ е от месец юли 2020 г.

Точно така пред година и половина Тото и Лъчо пуснаха лятното си парче "Але, Але" и оттогава не сме чували нищо ново от групата. Казваме от групата, но и Тото и Лъчо пуснаха общо    самостоятелни парчета в това време.

Е, това своебразно мълчание бе нарушена вчера, 24 февруари, когато в официалния канал на СкандаУ в YouTube беше пусната новата им песен - "Diablo". Типично за повечето песни на момчетата, и тук не липсват пиперливи фрази като "чувствам се като зарята - плаши помияри" и "ще си го кръстя Бенедикт, да може твойта да го папа".

Няма изненада, че тексът е дело на Тото и Лъчо, докато за музиката са им помогнали хърватите от Die Rich Beats, а видеоклипът е заснет от екипа на BASHMOTION. Излизането на песента пък идва по-малко от месец след като Тото пусна песента си "Партизанка".

СкандаУ, "Спомен от рана" и какво ни казват Лъчо и Тото в новата си песен

Момчетата, на които не им върви в любовта, но им се получава музиката

Тото и Лъчо от СкандаУ и техните спомени от рани

В крайна сметка след една година шест месеца и 24 дни без нова музика от СкандаУ, разбираме, че "Diablo" е по-близка до звучене до "Але, Але", отколкото до по-бавни и меланхолични парчета като "Майка му стара" и "Спомен от рана", с която момчетата доста вдигнаха летвата.