"СкандаУ боговете!", крещят феновете на рап дуото на техни участия. Можем да се съгласим само с допълнението, че са богове на драмата. "Чуждите усмивки" на Тото и "Катран"-ът на Лъчо за пореден път доказаха, че любовта и страданието продават. Дори ако говорим за един жанр, който се свързва с доста по-низки страсти...

"Спомен от рана" е най-новата песен на СкандаУ. Мелодичен аранжимент, ударен от товарния влак, пълен със сърцераздирателни изповеди. Текстът не само е доста, но и е дело на Лъчо и Тото. И се замисляме какво пак ги е сполетяло клетите момчета, на които сякаш все не им върви в любовта, но пък им се получава в музиката.

Снимка 415895

Източник: YouTube

"Чужди усмивки" стана една от най-слушаните песни на 2018 г. Тогава любовното излияние на Тото бе ефект от раздялата с дългогодишната му приятелка Яна. И ефектът "всички прилики с действителни случки и лица не е случаен" не закъсня.

В "Спомен от рана" пък имаме чужд хол, в който тайнствената лирическа героиня е била гола. Категоричното обвинение в изневяра се допълва с наивното оправдание, че дамата вероятно е била в алкохолно опиянение, когато си е легнала с чужд мъж.

Снимка 415894

Източник: YouTube

Безкрайни взаимни нападки кой крив и кой - прав. Словоизлиянието на Тото в началото на парчето ни връща лентата до "Чужди усмивки", където той заключи, че точната дефиниция за такива като него е "келеш". Сега обаче виждаме другата страна на монетата - аз бях такъв, защото ти не беше по-различна. 

Лъчо се включва във втория куплет, за да си каже и той каквото му е на душа. "А исках да бъдеме Ин и Ян и над главите да чупиме питка". Явно сватбените му планове са претърпели провал, и то по същата причина, по която страда и Тото - алкохолът, който е съблякъл кандидат-булката му в чужд хол. За момент се замисляме дали момчетата от СкандаУ не тъжат по една и съща жена...

Не, драмата е друга - че без драма не става. Дори да не е отражение на това, което се случва в момента в личния ти живот. Честно казано, предпочитаме Лъчо и Тото да ни трогват с разкази за провалена любов, отколкото с изпълнени от смисъл рими за хайвери, арабии, мафии и кокаини.

Снимка 415896

Източник: YouTube

От "Спомен от рана" поне разбираме какво иска да ни каже лирическият герой - когато очакваш нещо от неправилния човек, няма как да го намериш. Лъчо и Тото явно също са стигнали до това заключение, което им е помогнало да се извисят душевно и буквално - в едно старо волво, над пусто поле и благодарение на визуални ефекти.

Не можем да отречем, че парчето си е откровено зарибяващо и създадено с необходимата доза професионализъм. Както казват феновете на СкандаУ в коментарите под видеото, което има над 120 хиляди гледания за половин ден, Лъчо и Тото вдигнаха летвата високо със "Спомен от рана". Надяваме се само следващият път да не се препънат в нея.