Дългоочакваният нов албум на легендарните Queen с Пол Роджърс зад микрофона вече е на музикалния пазар.

Първото нещо, което прави впечатление, е, че всички песни в "The cosmos rocks" са написани и продуцирани от Брайън Мей, Пол Роджърс и Роджър Тейлър, а освен това са и изпълнени от тях (задълженията окола баса са поделени между Пол и Брайън).

При влизането в студиото на тримата ролята на Пол не е била просто да запълни липсата на вокал, а да участва в общото начинание на групата.

Продукцията е посветена на непрежалимия фронтмен на бандата Фреди Мъркюри, защото останалите членове продължават да усещат силното му присъствие дори и сега.

Не е тайна, че оригиналният певец на Queen винаги е признавал Роджърс за един от най-добрите рок гласове на всички времена.

„Събирахме се всеки ден и свирехме и се появяваха различни идеи, между нас имаше невероятна химия.

Дали все още продължават да ги наричат „албуми"? Дори не знам дали е така. Но ние наистина вярваме, че това е Албум в стария смисъл на тази дума - нещо, което си пускаш и поемаш с него на пътешествие... темите и настроенията са разнообразни", споделят музикантите.

"Cosmos rocks" е първият албум със записан нов материал от Queen с Пол Роджърс, откакто те се събраха за турне през 2005 г. и първи студиен албум от 1995 г.

Освен стандартната версия, албумът излиза и в луксозен вариант с допълнително DVD, което включва 15 изпълнения на Queen с Пол Роджърс от концерта им на Saitama Super Arena в Токио на 27 октомври 2005, а също и на двоен винил.