Ерос Рамацоти не е известен като претенциозен изпълнител. За престоя си в родината ни преди концерта на 26 септември в Арена Армеец, италианската мега-звезда е поискала единствено да разгледа София, след което да похапне от най-добрите италиански специалитети в столицата. Естествено, като всеки италианец, Ерос няма да изневери на родната си кухня.

Със задачата да впечатли известния си сънародник ще се заеме шеф-готвачът Марко Лукиари от популярен италиански ресторант в сърцето на столицата. Едва 29-годишен, той оглавява кухнята на заведението след шеметна кариера в Италия, Австралия, Египет и Великобритания. Изборът не е никак случаен, защото той е специализиран в ястия от сърцето на италианското гастрономическо изкуство - родното място на пицата и моцарелата Неапол.

Шеф Лукиари обещава да впечатли Ерос с меню от три части, в което традиционните италиански вкусове ще срещнат модерна трактовка и щипка креативност. Най-продаваният италиански изпълнител за всички времена ще опита телешки стек „Фиорентина", приготвен по специална рецепта, ньоки с песто дженовезе, сметана и орехи и един от най-вкусните десерти в заведението - панакота по неаполитански.

Концертът на Ерос Рамацоти в София се провежда под патронажа на Посолството на Република Италия в Република България и с подкрепата на Италианския културен институт в София.