Истинска кулинарна авантюра очаква у нас гръцката суперзвезда Деспина Ванди, която тази неделя (21 февруари) ще излезе за първи път на най-престижната българска сцена – зала 1 на НДК.
По време на престоя си в София певицата и съпругът й футболната легенда Демис Николаидис са пожелали да посетят един от най-актуалните френски ресторанти у нас, а именно Gastrotheque L'Art De Vivre.
По специална препоръка на близки приятели звездната двойка е изявила желание да опита от впечатляващите изкушения в заведението със сезонни продукти, приготвени по подбрани френски рецепти. Звездата е пожелала също и лично да се запознае с шеф Дани Спартак - възпитаник на елитнaта готварска школа Le Cordon Bleu, за да получи ценни съвети за традиционните френски вкусове и ястия с екзотичен произход.
Майстор-готвач Дани Спартак вече усилено подготвя менюто, с което ще изненада най-известната двойка на Гърция. Едно е сигурно – Деспина и Демис ще опитат един от хитовете в Гастротеката: бейби петле с картофен милфьой, манатарки и сушени смокини.
Специално за гръцката икона шеф Спартак ще отвори вратите на кухнята си и ще й разкрие тайната за приготвяне на едно от най-любимите френски лакомства, а именно лимонов тарт с крем шантили.
Както е известно, самата Деспина се слави с любовта си към кулинарията и наскоро медиите съобщиха, че заедно със съпруга си планират да отворят ресторант в Атина. Именно за него звездата събира интересни рецепти на десерти от цял свят, тъй като освен пеенето, сладкарството е втората й страст.
„Може много да се научи от французите, защото за тях храната не е просто всекидневие, а култура и начин на живот. Ценят добрите продукти и знаят как да ги приготвят.“ - споделя главният готвач на Гастротеката Дани Спартак, който вече почти година глези софийския елит с изискани френски ястия.
За всички фенове на Деспина Ванди - дългоочакваният й концерт, на който певицата ще изпълни всички свои хитове от началото на кариерата си до днес, ще е на 21 февруари в зала 1 на НДК. Начало 20:00 часа. Цена на билетите: от 30 до 90 лева.