Седмица преди концерта на Боб Дилън в София стана ясно кой ще задоволява капризите на голямата звезда зад кулисите на Зала 1 на НДК на 3 юни.
Американската рок и кънтри легенда ще пристигне в столицата с подбран екип от собствени кетъринг специалисти, които на място ще творят своите кулинарни шедьоври. За тази цел в бекстейдж зоната на Зала 1 ще бъдат обособени две специални помещения - кухня и салон за хранене, като до трапезата на Боб Дилън няма да бъдат допускани никакви външни лица.
Едно от условията на гостуващия гурме екип е в часа на пристигането им на наша територия да ги очаква български кулинарен специалист с перфектен английски, който да асистира на готвачите на Боб Дилън при пазаруването на свежи продукти за звездната вечеря на артиста.
Друго изключително важно условие е закупените стоки да са задължително с установен био произход. Дали г-н Дилън ще успее да опита някои традиционни български ястия, зависи от единствената жена в кетърингa, а именно - неговия отговорен главен готвач.
Дилън е известен в музикалните среди като изключително педантичен при организацията на своите турнета. Ето защо освен с виртуозните си кулинари, той ще пристигне със собствено озвучаване и осветителна техника, за да превърне сцената на Зала 1 на НДК в истинска арена за вечните си хитове. Вчера (24 май) музикантът навърши заветните 69 години.
И ако многобройните фенове на легендарния Дилън са били разтревожени каква е причината неговата публична фигура да остана скрита от полезрението им през последните месеци, то е, защото артистът бе посветен на друг негов невероятен талант: рисуването на картини.
"Drawn Blank series 2010" е новата колекция авторски художествени произведения на Боб Дилън, която се явява продължение на предходните му две колекции картини от 2008 и 2009 година.
Всяка отделна творба досега е издадена в не повече от 265 копия в цял свят, като всяка една е отпечатана на специална сертифицирана хартия и подписана лично от великия артист.
Картините могат да бъдат намерени и закупени чрез сайта www.bobdylanart.com.