Дори децата в детската градина знаят, че ролята на полицаите е да следят законът да бъде спазван и да цари мир и разбирателство. Може би заради това повечето деца искат да станат именно полицаи, когато пораснат.

American Gigolo, "Американски жиголо", Джон Бертнал и раздвижването около сериала

Ще има ли нова версия на "Американски жиголо"

Този път май няма да има разочаровани

Но всъщност този образ е малко идеалистичен, защото има случаи, в които полицаите не действат точно спрямо закона. Дори понякога го нарушават...

Новият сериал на HBO We Own This City ще покаже една такава история, която всъщност е базирана на книгата на репортера на Baltimore Sun Джъстин Фентън - We Own This City: A True Story of Crime, Cops, and Corruption.

В шест епизода лимитираният сериал ще ни срещне с няколко полицаи от специализирания екип на полицията в Балтимор, който има задачата да прави улиците по-спокойни, проследявайки и изземайки незаконни оръжия. Но в един момент моралът на тези полицаи бива разклатен и те влизат в омагьосания кръг на корупцията и мръсните сделки.

В главната роля, тази на корумпирания Уейн Дженкинс, влиза Джон Бертнал. Заявка за високо качество е фактът, че създадели на We Own This City са Джордж Пелеканос ("Нюйоркска комбина") и Дейвид Симън ("Наркомрежа"), а всички шест епизода са режисирани от Рейналдо Маркъс Грийн ("Методът Уилямс").

We Own This City трябва да се завърти по HBO в Щатите от 25 април