Warner Bros. може и да си решиха проблема, като обявиха, че ще пуснат всичките си филми през тази година и в HBO Max, но някои студиа все още се чудят какво да правят.

Warner Bros., HBO Max, "Отрядът самоубийци", "Дюн" и пускането на всички филми на студиото за 2021 г. в стрийминг платформата

Киното отива на стрийминг

Кината умряха, да живее стриймингът

На места кината не работят, на други - да, но с намален капацитет, което определено се отразява на броя зрители и, респективно, на приходите.

"Топ Гън: Маверик" е сред филмите, които трябваше да видим през лятото на миналата година, но премиерата му беше отложена с една година с надеждата, че ситуацията в световен мащаб ще се нормализира.

Е, за момента не може да се каже, че е нормализирана, но от Paramount са твърдено решени да не продават филма на друга стрийминг платформа. Според Wall Street Journal, към студиото са отправени оферти от Netflix и Apple TV+ за правата на "Топ Гън: Маверик".

Том Круз, "Топ Гън: Маверик" и пилотирал ли е актьорът изтребител

Том Круз може всичко - включително да пилотира изтребител

"Топ Гън: Маверик" ще ни изстреля в небето

Говорител на Paramount пък потвърждава, че са получени запитвания, но без да уточнява дали те идват точни от тези две стрийминг платформи. В крайна сметка, всички предложения са били отклонени, защото от студиото държат филмът да се завърти по кината, пише CinemaBlend.

Но подозираме, че може да се случи и нещо друго. Преди дни стрийминг платформата CBS All Access промени името си на Paramount Plus, като промените ще влязат в сила от месец март.

"Смъртта може да почака", Netflix, Apple, Amazon и защо са пропаднали преговорите за продажбата на филма

Ще отиде ли Джеймс Бонд на стрийминг (вместо на кино)

Интересна опция пред "Смъртта може да почака"

Та, чудим се дали не е възможно студиото да последва примера на Warner Bros. и да пусне филма и в кината, и в стрийминг платформата си...