В момента всички замесени в създаването на "Топ Гън: Маверик" със сигурност са в екстаз от невероятното представяне на филма в бокс офиса, което надмина много очаквания.

Вал Килмър, “Топ Гън: Маверик” и изкуственият интелект, който създава гласа му за филма

Вал Килмър не се спира пред нищо

Актьорът участва в “Топ Гън: Маверик”, въпреки че е загубил гласа си

Става дума за над 500 милиона долара в световен мащаб за малко над седмица по кината. За високите приходи принос имат добрите отзиви както на критици, така и на зрители.

Все пак, говорим за 97% одобрение от критиката и за 99% от публиката в Rotten Tomatoes. Но не всичко е цветя и рози. И не визираме всички проблеми, които пандемията създаде на "Топ Гън: Маверик".

От Variety разбираме, че първият филм от 1986 г. е базиран на статия на Ехуд Йонай в списание California, излязла няколко години по-рано - през 1983 г. Йонай обаче е починал през 2012 г. и сега неговите наследници - синът и съпругата му, съдят Paramount.

Снимка 573641

Източник: GettyImages

Според тях, студиото отчита големи печалби от "Топ Гън: Маверик" макар и вече да не държи правата върху статията. През 2018 г. Шош и Ювал Йонай са подали известие за възстановяването на авторските права върху историята. Решението за това пък е влязло в сила чак през 2020 г.

Първоначално плановете бяха "Топ Гън: Маверик" да тръгне по кината през юни 2020 г., но заради пандемията бе отлаган на няколко пъти чак досега. От семейството на автора на статията обаче твърдят, че филмът не е бил завършен, когато правата върху историята са били възстановени.

Том Круз, "Топ Гън: Маверик" и кога си почива актьорът от работа

Кога въобще си почива Том Круз

Актьорът е един наистина щастлив човек

В съда пък ще ги представлява Марк Тобероф, който има богат опит в подобни лицензионни дела. Едно от последните му е на няколко създадели на комикси, които съдят Marvel.