"Топ Гън: Маверик" едва ли щеше да бъде това, на което феновете се надяват, ако Вал Килмър не се беше съгласил да участва във филма. Все пак, редом до Том Круз, актьорът изиграва основна роля в "Топ Гън" от 1986 г.

"Топ Гън: Маверик", Том Круз, приходите от бокс офиса и постижението за актьора

Постижението на Том Круз с "Топ Гън: Маверик"

Актьорът има от какво да е доволен

И Килмър е част от продължението, като особено настоятелен за завръщането му е бил именно Том Круз. Това споделя Джери Брукмаймър, който е продуцент на филма - и тогава, и сега.

"Именно той беше движещата сила. Всички искахме Вал да участва, но Том беше категоричен, че няма да снима продължението без него. Толкова добре им се получи в първия филм, че трябваше да се съберат отново заедно."

За да участва в "Топ Гън: Маверик" на Вал Килмър обаче му се налага да превъзмогне трудност, свързана със здравословното му състояние.

След като по-рано е диагностициран с рак на гърлото, през 2014 г. той претърпява операция, в следствие на която губи гласа си.

Снимка 575906

Източник: GettyImages

Килмър се съгласява да участва във филма, но се налага изкуствен интелект да създаде глас за актьора. Със задачата се заема стартиращата технологична компания Sonantic, пише Fortune.

Съоснователят ѝ Джон Флин казва, че още от начало целта е била да направят гласови модел, който да се хареса на актьора. И явно са изпълнили мисията си съвсем успешно, защото самият Вал Килмър след това споделя:

Вал Килмър, „Вал“, костюмът и защо сравнява „Батман завинаги“ със сапунена опера

Вал Килмар разказва за костюма на Батман

И сравнява блокбастъра със „сапунена опера“

"Като човешки създания, способността да общуваме е основна за съществуването ни, но заради последствията от рака на гърлото останалите хора не могат да ме разбират. Възможността да разкажа историята си, с глас, който звучи естествено и познато, е един невероятно специален подарък."