Ако някой не е забелязал, Аня Тейлър-Джой набира сериозна скорост през последните години. А The Queen's Gambit е поредното добро попадение за актрисата.

Новите филми и сериали на Netflix през ноември

Новите филми и сериали на Netflix през ноември

Започна да ни обхваща коледно настроение

Лимитираният сериал е в Netflix от 23 октомври и вече може да се похвали с доста сериозен успех, защото се оказва, че адски много хора са го гледали.

Според Variety, през първите 28 дни цели 62 милиона домакинства са гледали The Queen's Gambit. Тук отново обаче трябва да уточним, че е достатъчно даден акаунт да е изгледал поне две минути от филм или сериал, за да бъде отчетен.

Друг е и въпросът, че стрийминг платформата доста избирателно решава да съобщава коя продукция как се е представила. Както и да е, това представяне обаче прави The Queen's Gambit най-гледаният лимитиран сериал на Netflix до този момент.

Но не и най-гледаният като цяло, защото безспорният лидер при сериалите е The Witcher, който за първите 28 дни от пускането си е бил гледан от 76 милиона домакинства.

The Queen's Gambit, Аня Тейлър-Джой, Netflix и пълен трейлър на лимитирания сериал

Аня Тейлър-Джой и лудостта на един гений

Шах с пешката

Може критериите на Netflix да са малко странни, но пък е факт, че към момента на писане на статията The Queen's Gambit е със 100% одобрение от критиката и 96% от хората в Rotten Tomatoes. Което пък си е някакъв показател за качеството на лимитирания сериал.