През изминалия уикенд бе наистина горещо. Не, не говорим само за времето навън, а и за всичко, което се случи на Comic Con в Сан Диего.

По принцип традицията повелява именно на това събитие да се разкриват новини и трейлъри за очаквани фантастични филми и сериали. А от тазгодишното издание въобще не можем да се оплачем, защото изненади не липсваха, даже бяхме залети от информация.

Marvel например решиха да хвърлят сянка върху всички останали, обявявайки плановете си за следващите няколко години. Феновете знаят, че киновселената е разделена на фази, като вече знаем повече за пета и шеста фаза.

Кевин Файги

Източник: GettyImages

Кевин Файги

Президентът на Marvel Studios Кевин Файги обяви, че с Black Panther: Wakanda Forever, който трябва да се завърти по кината от 11 ноември, ще бъде сложен край на четвърта фаза, пише The Hollywood Reporter. И няма да чакаме особено много за следващата глава от приключенията на супергероите.

Пета фаза

Новата фаза ще започне с Ant-Man And the Wasp: Quantumania, който е от 17 февруари 2023 г. по кината. Филмът ще бъде последван от сериал - Secret Invasion, който трябва да бъде пуснат в Disney+ през пролетта на следващата година. По това време ще видим и втория сезон на анимирания What If...

Отново на кино ще отидем на 5 май 2023 г., за да гледаме Guardians of the Galaxy Vol. 3 - последният филм от поредицата за Пазителите на галактиката. Нов spin-off сериал - Echo, трябва да се завърти по Disney+ през следващото лято.

Пак тогава, от 28 юли, по кината пък ще гледаме The Marvels. Въпросното лято няма да има време за почивка, защото тогава се очаква да видим и втория сезон на Loki. Лудницата е пълна и това далеч не е всичко от пета фаза.

От 3 ноември 2023 г. по кината ще бъде дългоочаквания филм за Блейд - Blade, с Махершала Али в главната роля. През есента ще бъде пуснат и още един нов сериал - Ironheart. Годината приключва отново със сериал - Agatha: Coven of Chaos.

Мария Бакалова, Guardians Of The Galaxy Vol. 3 и участието ѝ в третия филм за Пазителите на галактиката

Мария Бакалова се изстреля в друга вселена

Добре дошла на българката в света на Marvel

През пролетта на 2024 г. в Disney+ ще видим завръщането на Дявола на доброто - Daredevil: Born Again. От 3 май по кината ще бъде и новият филм за Капитан Америка - Captain America: New World Order. Краят на тази изключително дълга пета фаза ще бъде сложен на 26 юли 2024 г. с Thunderbolts

Шеста фаза

На Comic Con в Сан Диего Файги обяви, че шеста фаза ще започне от 8 ноември 2024 г. с филм за Фантастичната четворка - Fantastic Four. Последните два обявени филма от събитието са и може би най-голямата изненада, защото ще са насочени към Отмъстителите.

Moon Knight, Мей Каламауй, Лейла и какво знаем за новият супергерой на Marvel

Какво знаем за новия мистериозен супергерой на Marvel

Около Лейла има много неясноти

Avengers: The Kang Dynasty ще е по кината от 2 май 2025 г. Само няколко месеца по-късно ще видим още един - Avengers: Secret Wars. Сега остава да разберем в какъв точно състав ще бъдат те и ще има ли изненади.