В шеги и закачки сме на път да изпратим поредна година. Но 2020 г. определено не е като никоя друга, която сме преживявали.

Новите филми и сериали на Netflix през ноември

Новите филми и сериали на Netflix през ноември

Започна да ни обхваща коледно настроение

Дали ни чакат по-добри дни, или пък ще е обратното - няма как да знаем. Времето ще покаже, а ние пък го запълним със стабилна доза филми и сериали.

И този декември Netflix са подготвили цял куп нови продукции, с които искат да ни залепят за диваните. Ние пък по традиция се спираме на тези, които ни грабнаха вниманието.

Christmas Crossfire

Няма да е истински декември, ако не започнем с филм на коледна тематика. Е, не е "Сам вкъщи", но пък трябва и да разнообразяваме класиките с нещо ново. И то нещо доооста странно.

Еда и Сам се запознават в бар (нещо, което в момента не може да се случи) и след една бурна вечер с много питиета и секс, разбира се, Еда решава да покани новото си гадже на пътешествие до родния ѝ град за празниците.

Не звучи толкова зле, но самата тя не е стъпвала там от доста години и в крайна сметка това пътуване ще забърка и двамата в сериозни неприятности. Убийства, преследвания и какво ли още не. Страшна Коледа... няма що.

Christmas Crossfire е в Netflix от 4 декември

The Surgeon's Cut

Всяка година много животи се спасяват благодарение на хирурзи, които понякога правят дори невъзможното в името на пациента.

В няколко епизода The Surgeon's Cut ще ни срещне с някои от най-добрите хирурзи от цял свят и ще ни покаже през какво преминават, докато се опитват да спасят човешки живот.

Някои от операциите, които ще бъдат показани, са иновативни и не са правени никога досега. Чрез историите на тези лекари пък ще се опитаме да разберем по-добре човешкото тяло. И да, мозъчните операции не са лесна работа.

The Surgeon's Cut е в Netflix от 9 декември

The Prom

Този филм определено ще си заслужава гледането, защото Райън Мърфи е събрал цяло съзвездие от любими актьори. Достатъчно е да кажем Никол Кидман и Мерил Стрийп...

В The Prom ще видим как на гимназистката Ема (Джо Елън Пелман) ѝ е забранено да отиде на бала с приятелката си. От тази "тийнейджърска трагедия" пък решават да се възползват Ди Ди Алън (Стрийп) и Бари Гликман (Джеймс Кордън).

Последното представление на двамата се е оказало пълен провал и всички на Бродуей ги одумват. Двамата обаче виждат перфектната възможност да оправят реномето си, като за целта помогнат на Ема да получи свои собствен бал.

В това приключение се впускат и други двама актьори, които също се опитват отчаяно да възродят кариерите си - Анджи (Кидман) и Трент (Андрю Ранелс)

The Prom е в Netflix от 11 декември

Ma Rainey's Black Bottom

Ориентираме се към приключваме и то с последния филм, който Чадуик Боузман успя да заснеме преди да загуби битката с рака.

Действието ни пренася в 20-те години на миналия век, когато Майката на блуса Ма Рейни (Виола Дейвис) се опитва хем да задържи бенда си цял, хем да се пребори с мениджърите, които си мислят, че могат да я притежават.

Чадуик Боузман, Ma Rainey's Black Bottom и това ли е последната роля на актьора

Това ли е последната роля на Чадуик Боузман

И кога се очаква да видим филма

Ще ѝ бъде трудно обаче, защото тромпетистът Леви (Боузман) е талантлив и го знае. И като всеки човек с дарба иска да оставя своята следа в индустрията. Въпреки че не предполага какво го чака.

Ma Rainey's Black Bottom е в Netflix от 18 декември

The Midnight Sky

Завършваме месеца и годината с Джордж Клуни, което ни дава надежда, че следващите 12 месеца ще бъдат по-добри.

В The Midnight Sky обаче атмосферата ще бъде апокалиптична. Клуни влиза в ролята на застаряващ учен, който е сред малко останали хора на Земята. Изолирал се на отдалечена арктична станция, се грижи за чуждо дете и се бори с демоните си.

Но по-важната му битка е да се свърже с астронавти, които приближават планетата с идеята да кацнат. Те обаче не знаят, че там ги очаква... смърт.

The Midnight Sky е в Netflix от 23 декември

През последния месец от 2020 г. можем да обърнем внимание и на Alien Worlds (2 декември), Selena: The Series (4 декември), Mank (4 декември), Mr. Iglesias (8 декември) и Tiny Pretty Things (14 декември).