След като напусна Белия дом, семейство Обама съвсем не слезе от сцената на обществения живот. Мишел издаде "Моята история. Мишел Обама", после направи и филма Becoming, който беше само едно от заглавията, за които бившите първи на Щатите се договориха с Netflix.

Becoming, Мишел Обама, Netflix и трейлър на документалния филм за промотирането на книгата ѝ

Животът на Мишел Обама след Белия дом

След книгата идва и документален филм

И наистина, стрийминг латформата вече пусна няколко техни документални филма, продуцирани от компанията им Higher Ground Productions.

А сега, през март, очакваме още от носителката на Грами и Оскар - Мишел Обама. Този път тя ще е в ролята на водеща в детско кулинарно шоу, също част от договора на семейството с Netflix. 

Компанията определя предстоящото предаване Waffles + Mochi като "кулинарното приключение за цял живот" в 10 епизода. В него героите - бившата Първа дама и двете кукли Вафли и Мочи, се качват на магическа количка за пазаруване, за да търсят продукти и съставки по целия свят.

"Независимо дали вадят картофи в перуанските Андите, взимат проби от подправки в Италия, или приготвят мисо в Япония, любопитните изследователи разкриват чудото на храната и откриват, че всяко ястие е възможност за създаване на нови приятели", съобщават още от платформата.

Очакват ни и куп гости, между които признати шеф-готвачи, деца и знаменитости, пише The Washington Post.

Но идеята на Мишел Обама е не просто да ни забавлява и запознава с по-екзотични рецепти и тънкости в кулинарията. Защото бившата Първа дама винаги е била загрижена и активна по отношение на детското здраве. 

Самата тя споделя в Instagram, че предстоящото шоу е вид продължение на инициативата за по-активен живот и здравословно хранене сред децата Let's Move!, която започва още докато е в Белия дом.

Децата, зеленината, природата и как те влияят на тяхната интелигентност

Влияе ли зеленината на интелигентността на децата

Зелено бъдеще за всички

Премиерата на Waffles + Mochi е на 16 март.