След смъртта на кралица Елизабет Втора съвсем логично много хора започнаха да си спомнят най-различни случки с нея, за да я почетат по свой начин.

Дейвид Бекъм, поклонението пред ковчега на кралица Елизабет в Уестминстър и опашката, на която се реди футболистът

Дейвид Бекъм чака 12 часа, за да си вземе сбогом

Футболната легенда отдаде последна почит на кралицата

Мат Смит може и да не се е срещал с нея, но пък се е докосвал до семейството ѝ. В интервю за Today актьорът казва, че е имал възможността преди време да се срещне с принц Хари по време на играла на поло.

И тогава принцът го е нарекъл "дядо", заявявайки, че е гледал сериала The Crown. Може и да звучи странно, но си има добро обяснение. Смит, който в момента гледаме като Демън Таргариен в "Домът на дракона", влезе в ролята на принц Филип, съпругът на Елизабет Втора и дядо на принц Хари.

Актьорът имаше възможността да изиграе принц Филип в първите два сезона на The Crown, пише Variety. Именно в тези два сезона кралицата беше изиграна от Клеър Фой. След тях сериалът премина в друг времеви период и Смит бе заменен от Тобиас Мензис, докато Фой от Оливия Колман.

За срещата си с принц Хари, Мат Смит казва, че е разбрал, че гледа The Crown, и точно затова шеговито се е обърнал към него с дядо. Разбира се, актьорът не знае дали Хари все още следи сериала, но по онова време със сигурност е.

The Crown, смъртта на кралица Елизабет Втора и скокът в гледанията на сериала на Netflix

Скокът в рейтинга на The Crown

Ефектът от смъртта на Елизабет Втора

Именно за ролята си на принц Филип, Смит получи номинация за Еми за най-добър актьор в поддържаща роля през 2018 г. Но се размина със статуетката, която отиде в ръцете на Питър Динклидж за ролята му на Тирион Ланистър в Game of Thrones.