Великобритания вече има своя нов крал след смъртта на Елизабет Втора. Погребението на кралицата, която почина на 8 септември, обаче все още не се е състояло, като до него има още няколко дни.

Погребението на кралица Елизабет, дрескодът и как принц Хари, и принц Андрю бяха наказани

Ново "наказание" за принц Хари

Принцът ще е "различен" и на погребението на баба си

Съвсем логично е през изминалата седмица, че и повече всички да говорят за нея, защото тя със сигурност ще остане в история. И то не само с постижението си за най-дълго управлявал монарх в Европа, но това е друга тема.

Оказва се, че смъртта на кралицата е повлияла изключително много на рейтинга на The Crown. Според Variety, в дните между 9 и 11 септември гледаемостта на сериала на Netflix във Великобритания се е повишил с 800% спрямо предния период в дните от петък до неделя.

Данните на Whip Media сочат, че в САЩ гледаемостта е скочила четири пъти, докато във Франция -три. И този скок в интереса покрай смъртта на Елизабет Втора не е никак изненадващ, защото The Crown проследява царуването ѝ в различни времеви отрязъци.

Оливия Колман, Клеър Фой, Хелън Мирън и актрисите, изиграли кралица Елизабет Втора

Актрисите, изиграли Елизабет Втора

От Оливия Колман и Клеър Фой до Хелън Мирън и Ема Томпсън

Всичко започва през 40-те години на миналия век преди тя да се качи на трона, а в края на тази година се очаква да видим сезон пет. Сериалът ще приключи с шести сезон, който ще ни върне в началото на XXI век.