Netflix обича да инвестира в документални филми, които разследват най-различни мистерии или пък хвърлят светлината на прожекторите върху някои от емблематичните серийни убийци в САЩ.

Love in the Villa, Broad Peak, Blonde и новите филми и сериали на Netflix през септември

Новите филми и сериали на Netflix през септември

Ана де Армас ще владее месеца

Понякога не спират само с документалистиката, а вдъхват живот на тези истории. Точно такъв е случаят със сериала Dahmer, който ни показва отблизо историята, лудостта и зверските убийства на Джефри Дамър. Той е арестуван през 1991 г. и е отговорен за смъртта на 16 души в щата Уисконсин.

В ролята на Дамър влиза Ивън Питърс, а според данни на Netflix, Dahmer се е превърнал в същински хит сред абонатите на стрийминг платформата.

Според Deadline премиерата на сериала е най-голямата след пускането на четвърти сезон на Stranger Things. Цели 196.2 милиона души са го гледали, което нарежда Dahmer на пето място в ранглистата на Netflix за най-гледани премиери на сериали. Пред него са само Squid Game, All of Us Are Dead, втори сезон на Bridgerton и четвърти на Stranger Things.

Но въпреки това не всичко върви по мед и масло. Една от причините е, че има сериозен разнобой между критици и зрители относно качеството на сериала. В Rotten Tomatoes критиците са го оценили на 53%, докато зрителите на цели 85%.

Друг назряващ според Collider проблем е, че близки и роднини на семействата, засегнати от действията на Джефри Дамър, са изказали възмущението си към сериала.

Просто защото той ги е накарал отново да преживят всичко и е отворил старите им рани. Сега остава въпросът дали високият зрителски интерес ще накара Netflix да продължи да инвестира в подобни продукции.