След успехите на филмите за Отмъстителите, братята Джо и Антъни Русо се превърнаха в едни от най-търсените режисьори.

Джо и Антъни Русо, компанията им AGBO и сделката с Nexon, която сключиха

Сделката за милиони, която братята Русо сключиха

Знаят как се правят филми и пари

Впоследствие те осъществиха няколко сделки и филма, а част от бъдещите им ангажименти е ѝ сериалът Citadel. Той ще бъде продуциран от Amazon Prime Video и нагласите са, че може да се превърне в голям франчайз с допълнителни spin-off филми и сериали.

Е, това може и наистина да се окаже вярно, но не и без известна доза проблеми. От The Hollywood Reporter разбираме, че заради креативни различия половината от екипа, отговорен за създаването му, е напуснал.

Това е наложило пренаписване на сценария и презаснемане на част от сцените на екшън трилъра. Което автоматично означава и допълнителни разходи, а не е като до момента да не е имало такива.

За седем епизода са били похарчени 160 милиона долара, което за сериал е една наистина голяма сума. А източници твърдят, че допълнителните усложнения ще струват още около 75 милиона долара.

По този начин Citadel ще се превърне във втория най-скъп сериал в историята. На първо място отново е продукция на Amazon - The Lord of the Rings: The Rings of Power. Само за правата върху екранизацията бяха платени 250 милиона долара, а създаването на първи сезон се твърди, че е струвал 465 милиона долара.

Това, което знаем за Citadel към момента, е, че ще ни покаже какво се случва, когато най-добрите шпиони от различни страни се съберат на едно място, защото има обща мисия. Ричард Мадън и Приянка Чопра бяха обявени като две от звездите, които ще водят сериала.

Идеята на Amazon е да се създадат в бъдеще още spin-off сериали около отделните герои, като в някои от тях действието да се развива в родната им страна. Индия, Италия и Мексико пък са сред набелязаните дестинации за тази цел.