Миналата седмица стана ясно, че така очаквания втори филм за "Аватар" поне за момента няма да бъде отлаган повече и ще тръгне по кината този декември.

"Аватар: Природата на водата", Avatar: The Way of Water и официалното заглавие на втория филм за "Аватар"

Завесата над новия "Аватар" започна да се вдига

Ето и кога да очакваме трeйлър

Също така знаем, че официалното му заглавие е "Аватар: Природата на водата" (Avatar: The Way of Water). От този петък, 6 май, трейлърът му ще бъде пуснат по кината, а малко по-късно и в интернет пространството. 

Все още не знаем какви ще бъдат заглавията на следващите четири филма, които Джеймс Камерън е замислил. Според BBC обаче третият филм от поредицата ще се казва Avatar: The Seed Bearer, четвъртият ще бъде Avatar: The Tulkun Rider, а петият - Avatar: The Quest for Eywa.

Колкото и тези заглавия да са в сферата на предположенията, от IndieWire твърдят, че много хора в социалните мрежи са недоволни от тях. Няма оплаквания обаче за "Аватар: Природата на водата", защото феновете виждат логика в заглавието и твърденията на Камерън, че филмът ще изследва дълбините на Пандора.

Джеймс Камерън, "Аватар", MasterClass и сцената, за която режисьорът е настоявал

Сцената от "Аватар", която можеше и да не видим

Джеймс Камерън държи на своето

Оказва се, че не само хората в социалните мрежи не са съгласни с подобни заглавия, но и някои от медиите. От Vice и Vulture например дори са публикували статии, в които предлагат алтернативи, защото тези не са достатъчно добри. Е, остава да разберем дали наистина плановете на Джеймс Камерън и студиото са такива...