Някак без твърде много шум от реклами, а предимно от доволни клиенти, Xiaomi завладя четвъртия най-голям пазарен дял в сегмента на смартфоните в Европа.

Компанията заложи на стратегията да предлага на потребителите си максимално добро преживяване и производителност на максимално ниска цена, още преди да стане модерно.

Така почти 10% от европейците се довериха на телефоните на Xiaomi, а новият Mi 10T Pro, обявен само преди няколко дни, автоматично влиза в списъка на всеки фен на Android, който обмисля ъпгрейд на телефона си.

Различен по хубав начин

Снимка 498852

Източник: Xiaomi

Mi 10T Pro уж трябва да е редуциран вариант на флагмана Mi 10 Pro, но, честно казано, най-много Mi 10T Pro отстъпва по отношение на цената - и то с над 200 евро.

Другата промяна е в разположението и технологията за пръстов отпечатък. При Mi 10 Pro сензорът е отдолу под екрана, докато при Mi 10T Pro той е в страничния бутон.

В останалите направления Mi 10Т Pro се държи като същински флагман, като силно впечатление прави 6.67-инчовият LCD c Full HD+ резолюция и 144Hz честота на опресняване.

Снимка 498854

Източник: Xiaomi

Тези показатели са в крак не само с водещите и най-скъпи смартфони през 2020 г., но се доближават и до характеристиките на геймърски монитор.

За представянето му с тежки игри помага и процесорът Snapdragon 865, който видяхме модели от ранга на Samsung Galaxy S20 Ultra и Z Fold 2.

Samsung Galaxy Z Fold 2 и всичко за новия сгъваем смартфон

Galaxy Z Fold 2 - така трябва да изглеждат сгъваемите телефони

Подобренията са очевидни

Разбира се, Mi 10T Pro разполага и с характерните за водещите смартфони 8GB RAM и 128GB място за данни.

Флагманските способности са подчертани

Снимка 498850

Източник: Xiaomi

Човек би предположил, че от Xiaomi са направили компромис с камерите, за да занижат цената и да запазят другите екстри, но това не е така.

Mi 10T Pro е оборудван със 108-мегапикселовия сензор, който видяхме и при Mi 10 Pro, но освен него има 5-мегапикселова макро леща и 13-мегапикселов сензор с широк ъгъл.

Батерията също е на високо ниво и е с капацитет от 5000mAh, а от Xiaomi са добавили в комплекта и 33-ватов адаптер за бързо зареждане.

Снимка 498853

Източник: Xiaomi

Трудно е да намерим слабости в този телефон, особено когато вземем предвид цената му.

Xiaomi и смартфонът с невидима камера, който очакваме през 2021 г.

Смартфонът с невидима камера

Следващият голям скок за смартфоните

Тук е и мястото да споменем, че Mi 10T Pro има и по-евтини разновидности в лицето на Mi 10T и Mi 10T Lite, които също разполагат с екстри като 120-херцов екран, голяма батерия и 64-мегапикселов сензор.