Тази седмица Xiaomi потвърди слуховете, че в края на март ще видим Black Shark 2 - мощен Android смартфон, предназначен основно за геймърите.

Джаджата ще се конкурира с флагманите на някои от големите производители и ще е с новия 7-нанометров Snapdragon 855, който осигурява максимална производителност и AI възможности. 

Все още не знаем колко ще е голям екрана, но предполагаме, че ще е поне 6.1 инча. 

Телефонът ще печели от нова за Xiaomi система за течно охлаждане, което означава, че ще можем да играем с часове, без да ни пари на ръцете. 

"Под капака" ще има доволно количество RAM, като очакванията са да видим два модела - един със 128GB памет и 8GB RAM, и един с 256GB памет и 12GB RAM.

Тъй като телефонът е предназначен за работа с тежки игри и програми, а и охладителната система изисква допълнителна енергия, батерията най-вероятно също ще е със завидни възможности и поне 4000mAh. 

Xiaomi Mi 9, най-новият модел на компанията и какво ще ни предложи

Изненадите на Xiaomi Mi 9

Ето с какво ни очарова

Не знаем колко ще струва Black Shark 2, но е възможно да бъдем изненадани от по-високи от типичните за Xiaomi цени. Наскоро компанията обяви, че възнамерява да завиши цените на продуктите си, защото иска да загърби имиджа си на евтина марка.

Black Shark 2 ще бъде обявен на 18 март в Китай, а през април ще влезе в продажба и в Европа.

Xiaomi планира да утрои магазините си в Европа

Завладява ли Xiaomi Европа

Китайският производител има големи цели за изпълнение до края на годината