След успеха на Mi 11 Lite 5G, Xiaomi реши, че трябва да отговори на продължаващия интерес към модела и създаде Xiaomi 11 Lite 5G New Edition, който е още по-чаровен, стилен и атрактивен. 

Xiaomi 11T, 11T Pro и какви са промените в новите флагмани на компанията

Xiaomi 11T и 11T Pro - какви са промените в новите флагмани

Пълен пакет екстри на достъпна цена

Най-важните спецификации - батерията, камерата и производителността, остават същите или доста сходни, но Xiaomi внася в новия си телефон разнообразие от цветови гами, които биха паснали на всеки потребител.

Те включват черен трюфел, синя дъвка, прасковено розово, ментово зелено и снежно бяло - като последният определено грабва окото, създавайки впечатление за блещукащ сняг. 

Снимка 553559

Източник: Xiaomi

Матовият завършек и бляскавите оттенъци освобождават гърба от неприятните пръстови отпечатъци и правят модела подходящ за най-различни случаи и видове потребители. 

Дизайнът е на доста високо ниво - корпусът е дебел само 6.8 милиметра, а теглото на апарата е едва 158 грама, което е с един грам по-малко от това на Mi 11 Lite. 

Лицето на 11 Lite 5G NE е съставено от 6.55-инчов AMOLED екран с Full HD+ резолюция, до 90Hz честота на опресняване и поддържа HDR10+ и Dolby Vision. 

Снимка 553554

Източник: Xiaomi

С две думи, предната страна е също толкова въздействаща и стилна, колкото е и цветният гръб, което е рядкост при моделите от среден клас, какъвто е Xiaomi 11 Lite 5G NE. 

Дебелината на рамките около екрана е сведена до минимум, а целостта му се нарушава единствено от 20-мегапикселовата селфи камера в горния ляв ъгъл. 

Задната камера е същата като при Mi 11 Lite 5G и разчита на 64-мегапикселов главен сензор, осем-мегапикселова камера с обхват от 119 градуса и пет-мегапикселова камера за макро снимки. 

Снимка 553552

Източник: Xiaomi

Камерата печели и от редица софтуерни подобрения, нощен режим, портретни снимки и почти всичко, което предлагат и хай-енд флагманите - 4К видеозаснемаме, Dual Video, Slow Motion и т.н. 

Xiaomi 11 Lite 5G NE обаче е далеч по-достъпен от тях, но без да прави никакъв компромис нито с дизайна, нито с екстрите. 

Процесорът Snapdragon 778G е напълно достатъчен дори за игри, въпреки че е позициониран една стъпка под SD 780G, който захранва Mi 11 Lite. Но тази разлика едва ли ще бъде отчетена на практика. 

Снимка 553553

Източник: Xiaomi

Батерията отново е с 4250mAh и поддържа бързо зареждане с до 33W. 

Xiaomi 11 Lite 5G NE е предназначен за хора, които искат да получат възможно най-добро качество срещу парите си, но държат телефонът им да е изпипан и визуално, да привлича погледи и поражда въпроси. 

Redmi Note 11, Note 11 Pro и Note 11 Pro+ - какво предлагат новите достъпни модели на Xiaomi

Новите Redmi Note 11 модели са трудно устоими

Страхотен баланс между качество и цена

Ето така разнообразието от цветове, олекотеният корпус и стабилните спецификации отварят врата към широк кръг от потенциални потребители. А цените, започващи от 799 лв., правят телефона лесен и достъпен избор. 

Смартфонът Xiaomi 11 Lite 5G NE е наличен в официалната партньорска мрежа на Xiaomi. Повече информация за модела може да намерите тук.