Платформата за споделяне на кратки клипове TikTok продължава да превзема света и да трупа все повече редовни посетители, отправяйки сериознo предизвикателствo към Facebook и Google. 

TikTok и как приложението се превърна в световен лидер

Кое е най-популярното мобилно приложение в света

Едва ли скоро ще има нов водач

Вчера компанията с възторг сподели, че е достигнала прага от един милиард редовни месечни потребители, което е увеличение с цели 45% спрямо миналата година. 

На фона на близо трите милиарда души, които ползват Facebook, TikTok много успешно успява да завземе потребителското внимание и да го прикове към безконечна поредица от клипове на котки, танцуващи хора и т.н.

Снимка 548125

Източник: TikTok

Видео форматът на TikTok очевидно се оказа толкова успешен, че платформи като Instagram и YouTube пуснаха подобни на TikTok услуги за потребителите си. 

През юли TikTok също така се превърна в първото приложение извън обхвата на Facebook, което достига три милиарда сваляния от мрежата. 

@tiktok

1 billion people on TikTok! Thank you to our global community

original sound - TikTok

Важно е да отбележим, че видео платформата успявам да се развива и то изключително бързо, въпреки забраните, които администрацията на Тръмп се опита да наложи, и пълната забрана на TikTok в Индия, един от най-големите пазари. 

Големият въпрос, който стои на дневен ред, е какво предстои за TikTok. 

TikTok Resumes и новата услуга на платформата за намиране на работа

Как да си намерим работа през TikTok

Видео вместо CV

Съдейки по движенията, които Facebook прави напоследък в посока създаване на VR вселени, и факта, че ByteDance, компанията зад TikTok, наскоро закупи студио за VR разработка, можем да заключим, че видеата във виртуална среда явно ще са следващото голямо нещо.