След като години наред мобилното приложение на Facebook оглавяваше класациите за най-много сваляния от App Store и Google Play, вследствие на пандемията “короната” е преминала в нови ръце. 

Google Maps, Apple Maps и какви данни събират за нас двете приложения

Защо да изтрием Google Maps, aко сме с iPhone

Apple Maps срещу Google Maps

Разбира се, става дума за приложението TikTok, което в рамките на само няколко години завладя умовете и телефоните на младото поколение и очевидно успя да надмине по популярност имена като Messenger, Instagram и WhatsApp. 

Според скорошен доклад на Nikkei, през 2020 г. приложението за видео споделяне е задминало гореспоменатите “деца” на Facebook по брой сваляния от мобилните магазини за приложения, въпреки проблемите в САЩ.

Снимка 519285

Източник: Twitter / Herb Scribner

Както знаем, преди да напусне поста си Доналд Тръмп се опита да блокира TikTok в Америка, но очевидно популярността на видео платформата е била достатъчно голяма в останалите континенти, за да я изстреля напред в класациите. 

Една от първите задачи на Джо Байдън, след като пое президентския пост, бе да а вдигне ограниченията на Тръмп, което със сигурност ще доведе до още по-впечатляващи статистики за TikTok, когато бъдат изготвени докладите за настоящата година. 

Снимка 516848

Източник: GettyImages

Много любопитно е да отбележим, че TikTok е единственото приложение, което не принадлежи на Facebook и влиза в топ пет на най-популярните приложения в света. 

TikTok Resumes и новата услуга на платформата за намиране на работа

Как да си намерим работа през TikTok

Видео вместо CV

На второ, трето, четвърто и пето място са подредени респективно Facebook, WhatsApp, Instagram и Messenger, които съставляват огромната корпорация на Марк Зукърбърг.