През последните две години ни се наложи да сме по-гъвкави от обикновено - да работим от вкъщи, да загърбим почивките в хотели, да променяме плановете си от днес за утре. Филмовите вечери у дома заместиха киното, шумните клубове дадоха път на задушевни сбирки с най-близките ни, а офисът и домашният ни адрес се сляха.

Станахме и по-взискателни към джаджите около нас и техните способности. Лаптопите все повече приличат на таблети, телефоните - също, а екранът, във всичките му въплъщения, е постоянен наш спътник.

През 2022 г. е време да променим и най-популярния екран - телевизора, а ето и един "фрийстайл" план за това.

Годината се познава по началото й

Снимка 561256

Източник: Samsung

В навечерието на Consumer Electronic Show 2022 в началото на първия месец на годината Samsung ни показа нагледно как телевизорът може да се превърне в също толкова гъвкав и разнообразен уред, колкото е сгъваемият смартфон например.

Направи го като представи The Freestyle - преносим, мощен и подчертано разнообразен проектор, който да вземем навсякъде с нас или пък лесно да го местим от стая в стая, да го управляваме с гласови команди и същевременно да се наслаждаваме на Full HD качество в до 100 инча.

Без излишни кабели, настройки и без да се лишаваме от смарт услугите, с които така свикнахме - Netflix и YouTube са достъпни през The Freestyle.

Снимка 561261

Източник: Samsung

Единственият въпрос, който имаме, е защо тази джаджа излиза чак сега...

Пролет в градината/на терасата/в парка/където си пожелаем

Ако досега терасата и градината не са изземали ролята на хола, време е това да се случи. Също както е време и фиксираният център за забавления на дома да се измести. С The Freestyle той става подвижен, тъй като проекторът е с тегло на бутилка (830 г) и можем да го местим по всяко време, като картината остава все толкова качествена без наша намеса.

Снимка 561259

Източник: Samsung

Мазилката на къщата или просто чаршаф са напълно подходящи повърхности за прожекция, независимо от цвета им, а нивелирането и фокусът се случват мигновено и автоматично.

Въртенето до 180 градуса различава The Freestyle oт конвенционалните проектори, които изискват специална стойка, точен ъгъл на прожекция и голямо разстояние между проектора и стената.

Кинокъмпинг

Това лято лаптопът и таблетът може и да не ни трябват. Филмовите вечери са обезпечени независимо дали сме в малка каравана на плажа, или палаткуваме в нищото, защото можем да захранваме The Freestyle с външна батерия.

Снимка 561258

Източник: Samsung

HDR качество насред гората или пък на плажа никак не звучи зле, а чрез вградените смарт услуги имаме достъп до всичко, което има и тежкият телевизор у дома.

Не е нужно да носим и зареждаме Bluetooth колонка, защото The Freestyle е оборудван с два пълночестотни говорителя с 360-градусов звук.

Снимка 561255

Източник: Samsung

Поддръжката на Screen Mirroring пък ни позволява да прегледаме летните си снимки и да ги покажем пред цялата ни лятна банда цветно и широкоекранно - само с няколко докосвания на телефона. Просто се събираме около караваната и върху нея гледаме снимки и какво ли още не.

Есенен режим

Дискретното присъствие на The Freestyle го прави и подходящ другар в хоум офиса, след като лятната екстраваганза приключи.

Снимка 561262

Източник: Samsung

Можем да прожектираме на стената зад екрана си успокояващи картини с реалистични PurColor цветове.

По-заетите от нас пък могат да изберат да раздвижат работните видео конференции с презентация на стената или с променящ се фон.

Уютът на зимата

В дългите студени месеци Тhe Freestyle може да е наш спътник навсякъде у дома или дори когато отидем на ски.

Снимка 561263

Източник: Samsung

Вечерите, прекарани в хоризонтална позиция пред камината или на дивана, ще са още по-забавни, ако можем да гледаме любимия си филм, проектиран на тавана или на удобна стена, без да се налага да разместваме мебелите.

Проекторът може да направи и сбирките на закрито още по-интимни и разнообразни, благодарение на специалния си Ambient режим, с който осветява пространството в приятни тонове или пък в ритъм с музика.

Така клубните светлини идват директно в хола ни, а тихите снежни вечери да са още по-меки и уютни с бавно преливащи се цветни тонове навсякъде около нас.

Снимка 561296

Източник: Samsung

Именно това богатство от възможности и множество приложения правят Samsung The Freestyle толкова различна и интересна джаджа, способна да пасне на всеки сезон и на всяко ежедневие.

От нас се иска само да измислим плана или просто на "фрийстайл" да изберем посока за предстоящите сезони - Тhe Freestyle ще се погрижи да не ни е скучно където и да се озовем.