Project Skin-On e френски стартъп, дело на Марк Тейсие, който е известен със странните си роботизирани изобретения, като този пръст за управление на смартфон например.

Снимка 448502

Източник: Project Skin-On

Той може и откровено да ни се струва странен, но последният продукт на Марк и Project Skin-On направо го засенчва по нестандартност.

Марк и хората му са разработили специален материал, напомнящ човешка кожа, който е предназначен да служи като протектор за смартфони и други мобилни джаджи.

Снимка 448504

Източник: Project Skin-On

Skin-On Interfaces е съставена от няколко слоя - точно както човешката. Всеки съдържа определени видове проводници и миниатюрни жички, които "усещат" и разпознават различни докосвания, като след това предават сигнала към софтуер, инсталиран в смартфона.

На външен вид и при допир кожата Skin-On Interfaces се усеща съвсем като човешка, но има и по-базов модел, който не е толкова реалистичен.

Снимка 448503

Източник: Project Skin-On

Идеята е, че освен като протектор кожата може да служи за допълнителен контрол над джаджите ни или пък за управление на наш виртуален аватар.

Имайки предвид чувствителността на сензорите и реалистичния материал на самата кожа, няма как да не се зачудим дали продуктът не би могъл да влезе в употреба и при направата на секс играчки.