Спорът за това коя система измежду iOS и Android е по-добра е един от вечните казуси в модерния технологичен свят. Едва ли и някога ще получи еднозначен и обективен отговор.

iOS, Android и по какво системата на Apple изпреварва тази на Google

По какво iOS изпреварва Android

Впечатляващи резултати от Apple

Това, с което малко хора могат да спорят обаче, е превъзходството на Apple в сферата на хардуера.

Всеки един от продуктите на компанията е създаден специално за нуждите и приложенията на този продукт, и е разработен с идеята за истинска симбиоза между софтуер и хардуер.

Така стигаме до въпроса дали бихме могли да се възползваме от страхотния хардуер на Apple и разнообразието на Android едновременно.

Отговорът на този въпрос е положителен, благодарение на проект на име Project Sandcastle.

От няколко месеца насам хората зад Sandcastle разработват системи и методи за интеграция на Android с хардуера на iPhone, и вече могат да се похвалят с успех.

Google, Android 10 и как компанията ще промени лицето на операционната система

Как Google ще промени лицето на Android

Android 10 е началото на нова ера за операционната система

Те са успели да подкарат Android 10 на iPhone 7, 7 Plus и дори на iPod Touch седмо поколение, като целта им е в съвсем близко бъдеще да предложат варианти и за по-новите модели на Apple.

Както можем да се досетим, Apple вече води дело срещу Project Sandcastle, което едва ли обаче ще успее да спечели, тъй като хардуерът на закупен iPhone по закон принадлежи на потребителя, който от своя страна може да прави с него каквото си пожелае.