Заедно с новите Galaxy Z Fold4 и Z Flip4 Samsung представи и новото поколение Galaxy Watch, в което фигурират общо три модела, обновени с нови екстри и редица подобрения. 

Samsung Galaxy Z Flip4 и Samsung Galaxy Z Fold4  - всичко за най-новите сгъваеми смартфони и на каква цена ще бъдат в България

Galaxy Z Flip4 и Z Fold4 - най-мощните и красиви смартфони на Samsung до момента

По-здрави и още по-функционални

По-ниско позиционираният Galaxy Watch 5 е наличен в два размера и е по-подходящ за ежедневна употреба, докато по-скъпият Watch 5 Pro е насочен към активно спортуващите и любителите на извънградската среда. 

Galaxy Watch 5

Galaxy Watch 5 се предлага в 40 и 44-милиметров вариант, като екранът на първия е с размер от 1.2 инча, а на втория - с 1.4 инча. 

И в двата случая говорим за Super AMOLED панели с Always On Display функция, покрити от подсилен сапфирен материал за по-голяма защита срещу надраскване. 

По-малкият е с резолюция от 396 х 396 пиксела, докато при втория имаме 450 х 450 пиксела.

Снимка 583775

Източник: Samsung

Корпусите са направени от Armor Aluminum и предлагат 5 АТМ защита от вода, IP68 сертификация и покриват военния стандарт MIL-STD-810H. 

Батерията е с 13% по-голям капацитет в сравнение с миналогодишния Galaxy Watch 4 и с 30% по-бързо зареждане. 

И двата часовника могат да проследяват най-различни здравни показатели, като например сърдечен ритам, електрическа активност на сърцето и биоелектрически импедансов анализ. 

Снимка 583774

Източник: Samsung

Това се случва благодарение на BioActive сензора на Samsung, към който има и технология с инфрачервени лъчи за прецизно измерване на температурата на тялото. 

Предлагат се и ЕКГ функция, измерване на кръвно налягане и разпознаване на падания. 

Galaxy Watch 5 разполага и с функции за измерване на различни показатели по време на сън и се интегрира с платформата SmartThings, за да настрои джаджите около нас, така че да ни осигури максимално добър сън. 

Снимка 583777

Източник: Samsung

Важно е обаче да споменем, че часовникът може да се свързва само със смартфони с Android с версия над 8.0 и поради това собствениците на iPhone няма да могат да се възползват от него. 

По-малкият вариант на Galaxy 5 ще се продава в графитен, розов и сребрист цвят, докато големият ще е наличен в графит, сребрист и сапфирен цвят. 

Цената за Bluetooth версия е 579 лв., а за модел с LTE ще трябва да платим 679 лв. 

Galaxy Watch 5 Pro

Снимка 583778

Източник: Samsung

Galaxy Watch 5 Pro е доста по-обемист и тежък от Watch 5, но пък е с подсилено титаниево тяло. 

Екранът е със същите показатели като при по-големия Galaxy Watch 5. 

Моделът може да се похвали и с нова каишка, която Samsung нарича D-Buckle Sport Band. 

Снимка 583779

Източник: Samsung

Един от важните акценти при Watch 5 Pro e батерията, която може да издържи до три дни с едно зареждане, което го прави идеален спътник, когато сме на поход. 

В тези случаи ще можем да се възползваме и от функцията Track back, която запазва история на маршрута, по който вървим, и ни помага да го следваме по пътя обратно, без да се губим.        

Има възможност и за сваляне и споделяне на маршрути при преходи и колоездене, и добавяне на детайлни насоки за тях. 

Снимка 583780

Източник: Samsung

Galaxy Watch 5 Pro с Bluetooth ще струва 899 лв., а за LTE вариант ще трябва да платим 999 лв. 

Samsung и настъпи ли моментът сгъваемите смартфони да се превърнат в масов избор

Ще станат ли сгъваемите смартфони масов избор

Отвъд революцията

При предварителна поръчка потребителите ще получат и безплатен комплект Galaxy Buds live, a официалните продажби ще стартират на 26 август.