На 12 юли очакваме да видим толкова обсъждания Nothing Phone (1), като през последните седмици в интернет се появиха почти всички детайли около него, освен един - цената му. 

Nothing Phone (1) и кога ще се появи прозрачният смартфон

Ето кога ще се появи прозрачният Nothing Phone (1)

Идва съвсем скоро

Тази седмица обаче в страниците на Reddit се появи пост с кадри от немския Amazon, където изглежда телефонът е бил публикуван за продажба със съответните цени. 

От там научаваме, че Phone (1) ще започва от 470 евро за конфигурация с 8GB RAM/128GB, а по-мощният вариант с 12GB RAM/256GB ще струва 550 евро. 

Снимка 578620

Източник: YouTube / Marques Brownlee

Важно е да отбележим, че тези цени могат да ни служат по-скоро като ориентир за реалната цена на устройството, тъй като е възможно тя да се промени в месеците до октомври, когато официално ще стартират продажбите.

Все пак обявените в Amazon цени изглеждат атрактивни на фона на иновативния дизайн на устройството и цените, които предлагат конкурентни модели. 

Прозрачните слушалки Nothing Ear (1) няма да са включени в пакета и ще се продават допълнително срещу сума от около 100 евро. 

Снимка 577771

Източник: YouTube / Rafael Zeier

Очаква се Nothing Phone (1) да е с 6.5-инчов OLED екран със 120Hz, чипсет Snapdragon 778+ 5G и двойна задна камера с главен сензор с 50 мегапиксела. 

Nothing Phone (1), Glyph Interface и за какво ще служат светлините на гърба на смартфона

Ето за какво ще служат светлините на гърба на Nothing Phone (1)

Иновативен подход

Основният акцент на модела е прозрачният гръб, оборудван с LED светлини, които могат да бъдат програмирани и които ще се водещият отличителен белег на модела.