Nothing Phone (1) е един от най-очакваните смартфони през настоящата година, най-вече заради интересния дизайн и прозрачния корпус, който се очаква да видим. 

Nothing Ear (1) и всичко за новите слушалки

Nothing Ear (1) - големият шамар за Apple и всички останали

нестандартен и достъпен конкурент на AirPods

До момента компанията Nothing и основателят й Карл Пей не издават почти нищо за предстоящия модел, за който Пей по-рано заяви, че ще бъде “алтернатива на iPhone”. 

Тази седмица обаче на сайта на компанията изненадващо се появи новина за събитие за представянето на Phone (1), а датата за него е 12 юли. 

Снимка 576985

Източник: Nothing

Събитието ще се проведе под надслова “Завръщане към инстинкта” и ще може да се гледа на живо в YouTube канала на компанията от 18:00ч. българско време. 

Тъй като досега чуваме предимно слухове по адрес на Phone (1) и почти никаква официална информация, нямаме точна представа за параметрите и цената на предстоящия модел. 

Според циркулиращите в мрежата спекулации той ще е оборудван със Snapdragon 7 Gen 1, който е по-ниско позициониран от SD 8 Gen 1, който захранва повечето флагмани тази година. 

Снимка 575511

Източник: Nothing

Очаква се рамката на телефона да е алуминиева, но не знаем дали прозрачният заден панел ще е стъклен или пластмасов, или комбинация от двете. 

Слуховете също така гласят, че диагоналът на екрана ще е 6.55 инча, а самият той ще е плосък и с тънки рамки. 

Бил Гейтс и какъв модел смартфон използва милиардерът

Какъв смартфон ползва Бил Гейтс

Жокер: не е на Microsoft

Цената, която се спряга за Phone (1), е 500 долара, което звучи разумно на фона на процесора от среден клас, ако действително Nothing заложи на него.