Смартфоните с марката Nothing определено се различават от всички останали на пазара. Компанията вече представи три модела устройства, с които си спечели доста фенове, а сега в технологичните сайтове попадаме на информация за следващия предстоящ.

Nothing Phone (2a) вдига летвата на средния клас смартфони

Nothing Phone (2a) вдига летвата на средния клас смартфони

По-достъпен модел от компанията

В началото на миналия месец бе премиерата на по-бюджетния Nothing Phone (2a), а сега разбираме, че тази година можем да очакваме още една изненада, която носи кодовото име Tetris. А зад него най-вероятно се крие моделът, който ще носи номер 3. Предшественикът му бе представен през юли 2023, затова сигурно ще трябва да изчакаме още няколко месеца.

Според информацията на Techradar, които цитират 91 Mobiles и техните източници, близки до компанията, следващият смартфон най-вероятно ще се върне обратно към чипове на Qualcomm и ще разполага с трето поколение процес Snapdragon 8s.

Така новият модел на Nothing ще запази конкурентната си позиция с производителността, която предлага, като съответно ще продължи да се придържа към по-достъпните цени на фона на тези на флaгманите на останалите марки.

Чипът Snapdragon 8s Gen 3 интегрира усъвършенствани функции, базирани на изкуствения интелект по подобие на по-висококачествения Snapdragon 8 Gen 3, но предлага по-малка мощност в сравнение с него.

И ако Nothing Phone 3 излезе на пазара именно с този процесор, той ще се нареди до други модели от средния клас като Samsung A55 например. Но ще бъде със значително по-добра производителност в сравнение с предишните модели на марката. А скоро се очаква Honor и Xiaomi също да представят своите предложения, базирани на този по-евтин, но качествен процесор.

Очаква се в новия модел на Nothing подобрената производителност да е в комплект с по-голям капацитет на батерията за още по-качествено потребителско изживяване. Цената на Nothing Phone 3 също така ще бъде по-близо до тази на 2а модела и по-ниска от тази на Nothing Phone 2 - най-вероятно около 470 долара.

Nothing Phone 2a - ето как изглежда най-новият смартфон на компанията

Най-новият телефон на Nothing се появи на MWC

С нова визия

Междувременно от технологичната компания загатнаха и за пускането на друг технологичен продукт, който ще бъде перфектно допълнение към смартфоните им. Най-вероятно става дума за нов модел безжични слушалки. А категоричният отговор ще разберем на 18 април, за когато е насрочено събитие за представянето им.