През изминалите няколко месеца видяхме редица изключителни телефони, а годината вече напредна достатъчно, за да погледнем назад и да изберем най-добрия измежду тях. 

Counterpoint Reasearch и кои са 10-те най-продавани смартфона от началото на 2021 г. до момента

Топ 10 на най-продаваните смартфони

Кои са най-търсените модели на Apple

Тази седмица по време на изложението MWC 2021 бяха връчени наградите GLOMO Awards 2021, а категорията на най-добрите смартфони ни дава списък, по който можем да се ориентираме при избора си на нов телефон.

В последния рунд на наградите участваха общо пет модела, два от които са дело на Samsung, като един от тях грабна приза “Най-добър смартфон”. 

Снимка 516205

Източник: lifestyle.bg

Това е Galaxy S21 Ultra 5G, който имахме възможността да тестваме и оценим лично. Затова и решението на журито не ни изненадва. 

Телефонът определено прави впечатление със страхотния си екран, още по-добрата си камера, високата си производителност, като това също така е и първият Galaxy S модел, който поддържа S Pen. 

Другият класиран модел на марката е Galaxy 20 FE 5G, който попада в челната петица, най-вече заради достъпната си цена и множеството екстри, които предлага за нея. 

Снимка 537279

Източник: Samsung

Сред факторите, които се взимат предвид при излъчването на победител, са дизайна и иновациите, които всеки модел предлага, формата и производителността, цената, потребителското преживяване и други. 

Конкуренцията никак не е лека, което придава допълнителна тежест на постиженията на Samsung. 

Останалите три модела във финалната надпревара бяха OnePlus 9 Pro, Xiaomi Mi 11 Ultra и iPhone 12 Pro Max - все телефони, за които е трудно да кажем нещо негативно. 

Снимка 500700

Източник: Apple

Все пак е интересно да отбележим, че флагманът на Samsung не попадна сред десетте най-продавани модели през настоящата година в класацията на Counterpoint Research, а iPhone 12 Pro Max бе класиран на второ място в тази категория. 

Samsung Galaxy S21 Ultra и какво предлага новият премиум смартфон

Samsung Galaxy S21 Ultra не оставя място за двоумение

Трудно е да му намерим кусур

Въпреки това мнението на журито е, че Galaxy S21 Ultra 5G e “най-добрият телефон с Android, създаван някога от Samsung” и не виждаме причина да не сме съгласни.