Променен дизайн, подобрения във всяко възможно направление спрямо миналогодишния модел и още повече възможности за креативност и свързаност - това са първите неща, които веднага правят впечатление, когато се докоснеш до новия Samsung Galaxy S21 Ultra.

След като имахме възможността да прекараме известно време с него, е трудно да назовем друг смартфон в момента, който притежава подобно разнообразие от функции и технологична мощ.

Красив от-до

Снимка 516204

Източник: lifestyle.bg

Дизайнът на Galaxy S21 Ultra е изпипан до всеки детайл и моментално създава усещане за устройство от най-висок клас.

Матовият гръб с Gorilla Glass Victus се усеща здрав, приятен за държане и добре прикрива отпечатъците от пръстите ни.

Промененият модул, съдържащ задните камери, тази година е много по-атрактивен за окото и се вписва в цялостното излъчване на флагмана много по-гладко, отколкото модула на миналогодишния S20 Ultra.

Снимка 516206

Източник: lifestyle.bg

Рамките са трудно забележими, най-вече заради двустранно огънатия 6.8-инчов екран, който сякаш изпълва цялото лице на телефона.

Именно той е една от най-атрактивните черти на S21 Ultra и за първи път предлага QHD+ резолюция при честота от 120Hz, която кара близо седемте инча да изглеждат нереално в ръцете ни.

Всичко се случва меко и гладко, пикселите са на практика невидими за окото (515ppi), а високата резолюция в комбинация със силната подсветка (1500 нита) създават висок реализъм и детайл на цветовете от всеки ъгъл.

Професионална камера

Снимка 516199

Източник: lifestyle.bg

Space Zoom също е претърпял значителни подобрения спрямо миналата година, като вече има специална Zoom Lock функция, с която можем максимално и доста ефективно да елиминираме всяко трептение, дори когато държим телефона от ръка.

Функцията разчита на изкуствен интелект, за да стабилизира заснемането и ни помага да извлечем максимума от реалните способности на камерата.

Тази година моделът предлага две телефото лещи, всяка от които разполага с оптична стабилизация, a към тях има и 108-мегапикселов сензор, осигуряващ висок детайл, и сензор с широк обхват.

Снимка 516207

Източник: lifestyle.bg

Превключването между различните сензори става интуитивно и бързо, но по-впечатляваща е възможността да снимаме с всички тях едновременно при 4К/60FPS, като това включва и 40-мегапикселовата селфи камера.

Този нов режим се нарича Vlogger View, но разполагаме и с Director"s View, чрез който можем да избираме през коя камера да снимаме, без да прекъсваме записа, както и да настройваме отвора на блендата, експозицията, фокуса и т.н. според конкретните нужди.

Камерата също така е заредена с всевъзможни филтри, автофокусът е невероятно прецизен и през цялото време усещаш, че в ръцете ти е не телефон, а истинска професионална камера.

Снимка 516205

Източник: lifestyle.bg

Голяма роля затова играе и обновеният Single Take режим, който предлага още повече опции отпреди, така че дори и в неопитни ръце телефонът произвежда изключително качествено съдържание - ние просто трябва да изберем кадъра, който ни допада най-много.

Поддръжката на 12-битови RAW кадри в Pro режим е финалният елемент, който затвърждава камерата на S21 Ultra като професионален атрибут за хората, които биха искали да подсилят и подобрят кадрите си в постобработката.

Ултра производителност и свързаност

Като устройство от най-висок клас, Galaxy S21 Ultra предлага впечатляваща производителност, както и възможност за свързване с цял куп джаджи.

Снимка 516202

Източник: lifestyle.bg

В случая успяхме да тестваме телефона в тандем с новите Galaxy Buds Pro и смарт телевизор, като и в двата случая връзката се случваше по-бързо и интуитивно, отколкото сме свикнали.

Galaxy S21 Ultra е готов да посрещне нуждите на най-взискателните игри и програми с до 16GB RAM и чисто новия Exynos 2100 процесор, които доставят подчертана бързина при превключването между приложения.

Телефонът е изцяло готов да посрещне технологиите на бъдещето и да запази флагманското си усещане в продължение на доста години, благодарение на поддръжката на 5G, Wi-Fi 6E и UWB честоти.

Снимка 516208

Източник: lifestyle.bg

Важно е да споменем, че S21 Ultra е първият Galaxy S модел, който поддържа S Pen, но, уви, в тестовия комплект стиулсът отсъстваше.

Samsung Galaxy Buds pro - какво предлагат новите слушалки и каква е цeната им

Какво ни предлагат новите слушалки Galaxy Buds Pro

Какви са новите функции и екстри в тях

Въпреки това е трудно да му намерим кусур и спокойно можем да заключим, че това ще е един от най-впечатляващите смартфони през настоящата година, който неминуемо ще ползваме за сравнителен шаблон за всички предстоящи флагмани от вселената на Аndroid.