Сгъваемите телефони успяха да се наложат на пазара, а водещи производители от ранга на Samsung, Huawei и Xiaomi вече пускат поредно поколение на тези иновативни устройства. 

Motorola Razr 2022 и всичко за новия сгъваем смартфон

Новият Motorola Razr - премиум изпълнение на приятна цена

С някои ключови подобрения

Apple е сред малкото големи имена, които все още не са показали подобна джаджа, но това не пречи на някои хора да мечтаят с пълна сила за бъдещия iPhone Fold, Flip или каквото друго название избере Аpple. 

Вдъхновени от възможността за подобен телефон, двама китайски ютюбъри са успели собственоръчно да създадат работещ сгъваем iPhone, който в случая са кръстили iPhone V. 

Снимка 594624

Източник: YouTube

Видеото им YouTube, в което показват отблизо процеса, събра над половин милион гледания само за три дни и е истинско удоволствие за всеки тех ентусиаст. 

Младежите са се трудили над 200 дни и са счупили поне 37 екрана, за да успеят да създадат творението си, което в основата си носи силно модифициран корпус на Motorola Razr 2019. 

Снимка 594625

Източник: YouTube

Останалите компоненти са съвкупност от оригинални части за iPhone и създадени по поръчка части, проектирани така, че да се вместят в тялото на Razr. 

Крайният резултат изглежда изненадващо сполучлив и естетичен, но едва ли е надежден колкото оригинален Razr или iPhone. 

Снимка 594627

Източник: YouTube

В случая iPhone V е по-скоро спонтанен изблик на човешката креативност, а популярността на видеото показва точно колко аудиторията би се зарадвала на оригинален сгъваем телефон от Apple. 

Въпросите, които ни изникват, са кога точно ще видим подобен iPhone и с каква форма смята Apple да е той. 

Samsung Galaxy Z Fold4 и как минава един работен ден от вкъщи през смартфон

Един ден хоум офис със Samsung Galaxy Z Fold4

Когато смартфонът е и лаптоп, и таблет и…смартфон

Flip стилът определено му отива, но функционалността и мащабите на модели като Samsung Galaxy Fold ни карат тайно да се надяваме, че Apple ще заложи на втория вариант. Някой ден.