Motorola Edge 30 Ultra най-вероятно ще е името на флагмана, който за момента познаваме като Edge X30 и все още очакваме на нашите ширини, а от Motorola се готвят да обогатят с още нещо така или иначе атрактивните му спецификации. 

Motorola Edge X30 и всичко за първия флагман със Snapdragon 8 Gen 1

Motorola Edge X30 - първият флагман със Snapdragon 8 Gen 1

Шамар за Xiaomi и Samsung

По данни на XDA телефонът ще се появи в западните пазари с писалка, подобна на S Pen на Samsung, която за момента Smart Stylus. 

Както знаем обаче, в Edge X30 (Edge 30 Ultra) няма отделение за подобна екстра и затова освен писалката ще видим още едно иновативно допълнение - специален калъф на име Folio Case с място за Smart Stylus. 

Снимка 560139

Източник: XDA

Писалката ще се зарежда от гърба на телефона и ще е интегрирана с различни системи в него. 

Според XDA, които са скицирали как биха изглеждали писалката и калъфът, писалката ще се свързва с телефона чрез Bluetooth и ще можем да я ползваме за бележки, рисунки, но и като дистанционно за някои приложения и мултимедия. 

Снимка 560140

Източник: XDA

Потребителите също така ще получават известие, когато стилусът е отделен от телефона за по-дълго време. 

Снимка 560141

Източник: XDA

Калъфът пък освен отделение за Smart Stylus на гърба ще има прозрачна предна част, през която ще можем да проверяваме часа, да виждаме известия и нивото на батерията, и да отговаряме на обаждания, без да го отваряме. 

Samsung Galaxy S22 Ultra и първите изтекли изображения на новия смартфон

Ето как ще изглежда Samsung Galaxy S22 Ultra

Първи изтекли снимки

Засега няма официално потвърждение от Motorola за въпросните джаджи, както и за това, че те ще се появят редом с Edge 30 Ultra, но обикновено данните на XDA се оказват верни и е много възможно това да е така и този път.