Samsung Galaxy S22 Ultra е следващият горещ флагман, който се задава на хоризонта, а очакванията към него са доста високи поради ред причини. 

Samsung Galaxy S22 Ultra, Galaxy Note и как Samsung смята да възроди премиум серията си

Samsung Galaxy S22 Ultra ще е новият Galaxy Note

Отливки на модела издадоха замисъла на Samsung

Всички слухове и изтекли прототипни кадри до момента потвърждават, че телефонът ще приеме много от качествата на вече спрения Note, а преди няколко дни в мрежата се появиха и първи реални кадри на модела. 

Телефонът, който виждаме в тях, откровено наподобява формата и извивките на последния Galaxy Note 20, но с някои значими промени. 

Снимка 552691

Източник: Twitter / jon_prosser

Кадрите идват от Джон Просър и frontpagetech.com, а на тях ясно виждаме, че S22 Ultra разполага с вградено отделение и прилежащ към него S Pen. 

Екранът е традиционно извит и с минимални рамки, като по-интересните детайли откриваме на гърба на устройството. 

Там са разположени общо четири сензора, които, за разлика от познатите ни моделите досега, не са побрани в какъвто и да е модул, а излизат директно от гърба на телефона. 

Снимка 552692

Източник: Twitter / jon_prosser

Трудно е да гадаем точно какви са сензорите, но ясно виждаме, че един от тях е с перископичен обектив, подобен на тези, които виждаме при водещите модели на Samsung през последните години. 

Основният сензор най-вероятно е последното 108-мегапикселово творение на корейския гигант, но не можем да сме сигурни за точните му параметри. 

Снимка 552693

Източник: Twitter / jon_prosser

Според Просър екранът на S22 Ultra е с диагонал от 6.8 инча, а чиповете, които ще захранват смартфона са Exynos 2200 и чисто новият Snapdragon 898, като първият ще бъде ползван за европейските модели, а вторият - за американските. 

Samsung Pay и защо Русия забранява телефоните на марката

Защо Русия забранява смартфоните на Samsung

Неочаквани проблеми за корейския гигант

Очаква се предварителните заявки за серията Galaxy S22 да започнат на осми февруари, а доставките ще стартират десет дни по-късно.