Тазгодишната серия iPhone 15 е първата, която въвежда зареждане през USB-C порт в телефоните на Apple и е интересно да разберем дали това носи по-бързо зареждане.

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max - всичко за новите смартфони, цена и кой да изберем

Кой iPhone 15 да изберем и защо

Какво предлагат телефоните

През август 9to5Mac съобщи, че поне някои модели iPhone 15 могат да поддържат скорости на зареждане до 35W, но този слух изглежда е бил неверен.

Оказва се, че моделите iPhone 15 и iPhone 15 Pro могат да достигат до 27W пикови скорости на зареждане с подходящ USB-C захранващ адаптер, според японския блог Mac Otakara

Снимка 633500

Източник: Apple

Не е ясно откъде уебсайтът е получил тази информация, но изглежда потвърждава, че моделите iPhone 15 Pro имат същите максимални скорости на зареждане като моделите iPhone 14 Pro.

Точно както при моделите iPhone 14, Apple казва, че и четирите модела iPhone 15 могат да се зареждат до 50% за около 30 минути с 20W или по-висок захранващ адаптер.

Миналата година уебсайтът ChargerLAB определи, че 30W USB-C захранващият адаптер на Apple е зарядното на компанията с най-ниска цена, което може да зарежда моделите iPhone 14 Pro при техните максимални скорости на зареждане до 27W и това вероятно е останало така и за iPhone 15 Pro.

iPhone 12 и забраната във Франция заради висока радиация

Защо Франция забранява iPhone 12

Apple ще оспорва

Тестовете в реалния свят все още не са налице, но засега изглежда, че слухът за 35W е бил грешен и iPhone продължава да предлага доста ниска мощност на зареждане в сравнение с много конкурентни модели с Android.