Поради някаква причина, незнайно каква, Apple все още не се е похвалила с една доста сериозна промяна в iPhone 14, a именно възможностите за лесно ремонтиране и подмяна на части. 

Apple iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, цена и всичко останало за новите смартфони

iPhone 14 - нещо ново, нещо старо и още по-скъпо

Кой от новите модели да изберем

Хората от iFixit вече са успели да разглобят един от новите телефони и съобщават, че iPhone 14 е много по-лесен за поддръжка в сравнение с предходните модели. 

Както знаем, при iPhone 12 и 13 Apple залагаше да доста голямо количество силно лепило под стъкления панел на гърба, което правеше отварянето на телефона много трудно и скъпо. 

Снимка 588239

Източник: iFixit

При iPhone 14 обаче лепилото е по-малко и по-слабо, а за премахването на гърба е нужно само да отвием два малки болта и да нагреем задния панел. 

Другата добра новина е, че отвиването на болтовете ни осигурява и достъп до екрана, така че и неговата смяна вече е доста по-лесна. 

Снимка 588238

Източник: iFixit

Засега обаче моделите от серията iPhone 14 все още не са включени в програмата Self Service Repair, но очакваме това да се случи в идните месеци. 

Ако дотогава се наложи да ремонтираме новия си телефон, ще трябва да разчитаме на услугите на други фирми или на собствената си сръчност. 

Снимка 588241

Източник: iFixit

При всички положения обаче ремонтът на iPhone 14 би трябвало да ни излезе по-евтин, отколкото този на някой от предишните модели. 

iFixit, Apple iPhone 12, iPhone 12 Pro и колко лесни за поправяне са телефоните

Колко лесни за поправяне са iPhone 12 и iPhone 12 Pro

iPhone 12 получи средна оценка от iFixit

От iFixit споделят, че без АppleCare Plus смяната на спукан гръб на iPhone 12 или 13 може да ни струва над 500 долара.