Huawei традиционно представя телефоните от P серията си през март или април, но тази година ситуацията около предстоящите Р50 модели е различна.

Huawei P50 и какво разкриват изтеклите данни за смартфона

Пръв поглед към Huawei P50

Изцяло променен дизайн на камерата

След като представянето на Р50 бе изместено за май, сега изглежда, че компанията няма да успее да представи новата си серия по-рано от месец юни, пише Phonearena.

Причината за това са смущения в поточната линия и недостиг на компоненти, които в момента афектират и други компании, но влияят особено силно върху Huawei заради действащите все още рестикции, наложени от САЩ върху търговията на компанията.

Снимка 526040

Източник: Waqar Khan

Въпреки забавянето, изображения и информация за Р50 моделите продължават да се появяват в мрежата и да ни разкриват, какви ще са екстрите, които ще предложат те.

Последните появили се кадри на Р50 допълват впечатлението от предходните, от които научихме, че на гърба на телефона ще има овален камерен модул, разделен в два еднакви кръга.

Очаква се, че един от сензорите там ще е първия сензор с размер от един инч Sony IMX800, който е по-голям дори от този, който наскоро видяхме в Xiaomi Mi 11 Ultra.

Снимка 526039

Източник: Waqar Khan

Той обаче едва ли ще присъства и при трите варианта на Р50 и най-вероятно ще го видим в по-скъпите P50 Pro и P50 Pro+.

Трите модела ще се различават и по големина, като се очаква размерът на екраните им да е респективно 6.1 инча, 6.6 инча и 6.8 инча, но ще споделят един и същ процесор - Kirin 9000.

Снимка 526041

Източник: Waqar Khan

Припомняме също така, че се очаква Р50 да е първият телефон с фабрично инсталирана HarmonyOS, която ще бъде официално представена в края на април.