Huawei се превърна в най-обсъжданата жертва на търговската война между САЩ и Китай, и загуби ключови партньорства, без които компанията едва ли ще може да продължи да произвежда смартфони и други мобилни джаджи.

Ще може ли Huawei да създава смартфони в бъдеще

Ще може ли Huawei да прави смартфони в бъдеще

Ситуацията за китайската марка се влошава

Към момента не е ясно какви точно ще са отношенията на Huawei с Google и Android, като основният производител на чипове за Huawei също замрази отношенията си с китайската марка.

Huawei подготвя собствена алтернатива на Android

Huawei подготвя собствена алтернатива на Android

Ще успее ли компанията да пусне новата система навреме

В края на миналата седмица стана ясно, че SD Асоциацията, отговорна за налагането на стандарти за SD картите в индустрията, също преустановява отношенията си с Huawei.

Това означава, че бъдещите модели на марката няма да ползват microSD технологията, но заплаха за настоящите телефони, предлагащи SD услуги, няма, съобщават от 9To5Google.

Компанията също така разполага със собствена Nano Memory Card технология, която би могла да имплементира в бъдещите си модели, но не е ясно дали тя е във функционална готовност.

По-неприятната вест е, че след решението на SD Асоциацията дойде и друго такова от учреждението, отговарящо за Wi-Fi стандартите в мобилната индустрия. Според данни на The Verge, Wi-Fi Alliance "временно прекъсва" отношенията си с китайския производител, което означава, че бъдещите Huawei модели най-вероятно ще бъдат без Wi-Fi.

За момента няма официална информация от Huawei по отношение на стратегията на компанията за близкото бъдеще.