G-Shock часовниците на Casio са синоним за издръжливост и здравина дори при най-тежките условия.

Запазвайки този профил, новият G-Shock GSW-H1000, представен вчера, за първи път предлага обогатено от Wear OS преживяване, което комбинира най-доброто от света на мобилните технологии и способностите на G-Shock.

Часовникът е пригоден да издържа на най-различни атмосферни условия, но също така може да е полезен и при спорт, в работа и за забавление, благодарение на разнообразието, което внася операционната система на Google.

Снимка 525355

Източник: Casio

Разполага с два LCD екрана - един монохромен и един цветен, а диагоналът им е 1.2 инча с резолюция от 360 х 360 пиксела.

При постоянна работа на цветния панел батерията издържа до ден и половина, но ако ползваме само монохромния ще се радваме на до месец работа без зареждане.

Софтуерът в GSW-H1000 разполага с възможност за проследяване на 15 активности и 24 спорта на закрито.

Снимка 525356

Източник: Casio

Часовникът също така разполага с GPS, вграден компас, сензор за пулс, акселерометър, сензор за надморска височина и други екстри.

Както при останалите G-Shock модели, корпусът на GSW-H1000 е подсилен срещу удари и може да издържи на до 200 метра под вода, което определено го разграничава от останалите Wear OS часовници на пазара.

Снимка 525357

Източник: Casio

Очаква се новият G-Shock да се появи на пазара през месец май в три цветови вариации - черен, червен и син.

Цената му ще е около 700 долара, което е няколко пъти повече от цената на обикновените модели на марката.