Към момента смарт часовниците и безжичните слушалки са основните два продукта, за които се сещаме, когато стане дума за сегмента на носимите устройства.

Samsung Galaxy Ring и ще видим ли смарт пръстен от корейската компания

Ще видим ли Galaxy Ring

Логичен ход от Samsung

Все по-често обаче започваме да чуваме за т.нар. смарт пръстени, като по-рано тази година стана ясно, че дори Samsung готви такъв продукт.

Наскоро обаче на пазара се появи нов пръстен, който прави заявка за най-способният и атрактивен продукт в този сегмент.

Снимка 642799

Източник: Circular

Френският стартъп Circular пусна първия си интелигентен пръстен Circular Ring Slim, за който твърди, че е най-тънкият, най-лекият и най-мощният тракер в света.

С тегло от едва два грама и дебелина само 2.2 мм Circular Ring Slim се откроява по отношение на дизайн и размери.

Изработен от матов черен алуминий и въглеродни влакна, интелигентният пръстен се предлага в общо осем размера.

Снимка 642801

Източник: Circular

Пръстенът е и напълно водоустойчив, така че спокойно можем да влизаме с него под душа или в морето.

Чрез набор от сензори Circular Ring Slim следи седем биометрични данни и 142 различни маркера, включително инфрачервени LED сензори, три-осен акселерометър, сензор за повърхностна температура и др.

Благодарение на технология за фотоплетизмография (PPG), която съчетава дължини на вълните на зелена, червена и инфрачервена LED светлина, пръстенът улавя жизненоважни здравни показатели, вариращи от сърдечни и дихателни честоти до нива на кислород в кръвта.

Снимка 642802

Източник: Circular

С настъпването на нощта Circular Ring Slim преминава към наблюдение на индикатори за качество на съня, като REM цикли и време на събуждане. Сензорите проследяват и температурните вариации, като предлагат информация за здравето на имунната система и потенциалните симптоми на заболяването. Всички показания се предават на Kira+, AI асистента на Circular.

Kira+ преобразува данните в разбираеми статистки и съвети, взаимодействайки с потребителите по време на калибриране, за да разбере техните навици. Приложението, в което се съхраняват данни, е безплатно и съвместимо с iOS и Android.

Circular твърди, че Ring Slim предоставя 15 пъти повече здравни данни от конкурентните тракери, той събира данни на всеки две минути.

Movano Evie и всичко за новия смарт пръстен за дами

Какво може първият смарт пръстен за дами

Ще го видим в CES 2023

С до пет дни живот на батерията с едно зареждане и възможност за съхраняване на данни до 20 дни, Circular Ring Slim се предлага за предварителна поръчка на намалена цена от 245 долара, а доставките ще започнат на 15 декември.