Търговската война между САЩ и Китай даде отражение върху бизнес плановете на големите технологични производители от ранга на Apple, чиито дейности са неразривно свързани с азиатската държава.

Защо Apple изнася производството си от Китай

Защо Apple изнася производството си от Китай

Досега 90% от продуктите на компанията се сглобяваха в Китай

Наскоро дори научихме, че Apple работи по изтеглянето на немалка част от бизнеса си от територията на Китай, но това не означава, че ще спре да се опитва да привлича креативни китайски програмисти.

Тази седмица компанията от Купертино съобщи, че отваря специален център в Шанхай, където ще обучава местни компютърни специалисти как да създават атрактивни и качествени приложения за App Store.

Снимка 433455

Източник: Apple

Към момента Apple разполага с над 2.5 милиона програмисти от Китай и тук е момента да направим малка пауза и да си представим мащабите на дейността на компанията.

Тези хора са отговорни за над 29 милиарда долара продажби през App Store, като цели 15% от доходите на компанията идват именно от Китай, пише TechCrunch.

Новият център в Шанхай ще бъде място за безплатни лекции, дискусии и семинари, а идеята на цялата инициатива е да снабди App Store със стотици нови приложения, които да носят пари както за създателите си, така и за Apple.

Снимка 433456

Източник: Apple

Подобен център бе открит преди две години в Индия, а от март тази година компанията започна да работи с някои училища в Сингапур с цел да образова подрастващите в тайните на създаването на мобилни приложения.