До представянето на тазгодишните смартфони на Apple остават по-малко от две седмици, а през изминалите няколко дни в мрежата се появиха цял куп любопитни слухове около тях.

От Bloomberg разкриха, че Apple готви нови "Pro" варианти на iPhone, които ще са в класа на миналогодишните XS и XS Max. Отделно от тях, Apple ще пусне и друг модел, наследник на iPhone XR, който най-вероятно ще се казва просто iPhone 11.

Както XR, iPhone 11 също ще е с LCD екран с размер от 6.1 инча, докато по-скъпите Pro модели ще са с AMOLED дисплеи със съответно 5.8 и 6.5 инча.

Снимка 434616

Източник: YouTube / Unbox Therapy

И трите модела ще разполагат с немного естетичния троен камерен панел на гърба си, но Pro вариантите ще притежават и допълнителен широкоъгълен сензор със 120 градуса на заснемане.

По отношение на спецификациите на устройствата все още знаем твърде малко, но добрата новина е, че Apple планира да заложи на най-голямата батерия, която някога сме виждали в iPhone.

Apple, iPhone 11 и защо новият смартфон ще е по-скучен от всякога

Защо iPhone 11 ще е по-скучен от всякога

Какво да очакваме от следващите телефони на Apple

Става дума за поне 4000mAh, които ще захранват големия iPhone 11 Pro. С какъв капацитет ще разполагат останалите модели - все още не е ясно.

Другата интересна новина покрай батерията е, че Apple най-накрая ще ни отърве от 5-ватовите адаптори за зареждане и ще включи 18-ватово зарядно в комплекта на всички нови модели.

Защо Apple изостави разработката на безжично зарядно

Защо Apple изостави разработката на безжично зарядно

Прецедент за компанията

Представянето на телефоните се очаква да се състои на 10 септември, но сме убедени, че дотогава ще научим почти всичко за iPhone 11 и iPhone 11 Pro.